Bajnokok Ligája

Pep: 14-15 játékosunk áll rendelkezésre

A Bayern mestere a Dinamo Zagreb elleni BL csoportmérkőzés előtt válaszolt a sajtó kérdéseire.

peppk

A Zagreb és a BVB elleni hazai meccsről: A Dinamora kell fókuszálnunk, ez a legfontosabb. Szerdán fogunk a következő Bundesliga mérkőzésre koncentrálni.

A Dinamo 45 meccses veretlenségéről: Ez elég információ. Ha egy csapat ezt képes elérni, akkor nem kell mit mondani a kvalitásaikról.

Az ellenfélről: Egy nagyon agresszív csapat, amely nagyon jó az egy az egy elleni párharcokban. Nagyszerű tehetségeik vannak. Mindannyian horvát és szerb játékosok. Nagy komolysággal kell belevágnunk ebbe a mérkőzésbe. A Mainz zónavédekezéssel játszott, a Dinamo emberfogással fog. Ez egy jó csapat. Ez a Bajnokok Ligája! Mit kellene még mondanom? Zsinórban 45-ször nem kaptak ki. Az Arsenal ellen észrevehető volt, miért győztek. Nagyon rendezettek és jól szervezettek. Agresszívak és kemények. De mi megtehetjük a következő lépést. Ha a nyolcaddöntőbe akarsz kvalifikálni, a hazai meccseidet meg kell nyerned. Nagy bizalmam van a csapatomban és a fejlődésünkben.

A személyi helyzetről: Csak 14, 15 játékosom lesz holnapra. Arturo Vidal nem lesz ott, a térdével van probléma. Többet nem mondott. Sebastian Rode sincs annyira jól. 14 játékosunk van holnapra. Robben biztosan nem fog játszani. Minden nap beszélek az orvosokkal, szerdán meglátjuk milyen állapotban lesz.





A Costa-Coman párosról: Az egy az egy elleni helyzetekben nagyon fontosak. Ha látták az első és az utolsó gólt Mainzban, az megerősít minket. Remélem, hogy Arjen Robben és Franck Ribéry a lehető leggyorsabban tér vissza. A tavalyi szezon korai szakaszában nem volt a széljátékra és az egy az egy elleni játékra emberünk. A Bayernnek jó, hogy olyan két fiatal játékosa van mint Costa és Coman. De Arjennek és Francknak még sok estéje lesz, hogy bizonyítsák a kvalitásaikat. Remélem, Costa és Coman elérhetik azt a szintet, amellyel Robben és Ribéry rendelkezik. Négy szélsővel és ezekkel a képességekkel több lehetőségünk van a támadásokban. Ezt a kvalitást megtalálni nem egyszerű.

Costáról: Ő még nagyon fiatal. Nagyon jó gólpasszadó. A baloldalon játszik és természetesen így többet is ad be. A jobboldalon több lövőhelyzetre van lehetősége.

Lewandowskiról: Nagyon elégedett vagyok vele, remélem holnap is betalál. De mi edzők többet és többet akarunk. A játék módjáról, a játékunk folyamatosságáról van szó, nem csak a gólok szerzéséről. Lewy a legutóbbi két meccsen a játékunk kulcsembere volt. Remélem, hogy holnap a Zagreb ellen is tartani tudja a formáját. Ha azt teszi, amit megbeszéltünk, ha mindent belead, akkor elégedett leszek.

David Alabáról: Ha egy játékos sokáig sérült volt, időre van szüksége. De nem Davidnek. Ő az egyik legfontosabb játékosunk, mert vele különböző játékrendszerekben tudunk játszani. Az elmúlt szezon végén nagyon hiányoltam őt. Ha játszik, akkor a topon van. Mindig őrületes.

Messi sérüléséről: Mindig Leo rajongója vagyok. Remélem, a lehető leggyorsabban visszatér. De ilyen a futball, ez megtörténhet.

Javi Martínezről: Készen áll, kezdőként is játszhat. A térde nagyon jól reagált, nincsenek fájdalmai. De nem szabad elfelednünk, hogy hosszú kihagyás áll mögötte. Tud játszani, de elemeznünk kell, hogy képes-e egy héten háromszor pályára lépni.

Comanról: Ez az amit akarok, amit szeretek a szélsőtámadóknál. Ha labdát veszítesz – oké. Újra megpróbálod. Újabb labdavesztés, újra megpróbálod. Ez újra és újra. Ezt szeretem. Nagy önbizalma van. A Juventustól érkezett és a sajtótájékoztatóján azt mondta: „Én jelenthetem itt a különbséget.” Tehát magabiztos.

A második félidőben nyújtott jobb teljesítményről: Nem tudom miért van így. Talán az ellenfél játékosai a második félidőben fáradtabbak.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top