Interjúk és nyilatkozatok

Sammer: Egy milliméterrel sem veszünk visszább

A Bayern sportigazgatója a BVB elleni 5-1-es győzelem után a spox.com-nak nyilatkozott.

Herr Sammer, hogyan értékeli az önök erődemonstrációját?
Boldogok vagyunk, hogy győztünk. Viszont azt is világosan el kell mondani, hogy a Dortmund – főleg a kezdeti időszakban – erősen játszott.

Végsősorban mi volt a mérvadó a győzelem során?
Megfelelő időpontban szereztük a gólokat. De azt gondolom a dortmundiak tényleg minden tekintetben egy kicsivel jobbak voltak nálunk a meccs elején. Nagy volt a jelenlétük, szinte minden párharcot megnyertek és jó lehetőségeik is adódtak elől, amelyeknél csak az utolsó passz nem érkezett meg jól. Mindenesetre kemény feladat volt. Amiben kitűnőek voltunk, az a hatékonyság. Jerome Boateng passzai a megfelelő időpontban érkeztek. Ezzel az ellenfél idegeire mentünk. Ma különösen a győztes és a gólszerzési mentalitás volt az, amelyet a pályára kellett vonultatnunk. Megérdemelten győztünk, de az eredmény egy kicsit magas.

Bele lehet már gravírozni a Bayern Münchent a Salátástálba?
Szabályosan vártam ezt a kérdést. Csak a felkészülési időszakra emlékszem: Identitáskrízis, teljesítménykrízis, edzőkrízis. Kérem ezt ne feledjék el. Ez nagyon kemény feladat. Kívülről mindent megtettek, hogy kihozzanak minket a nyugalmunkból, ez viszont eddig még nem sikerült. Ez a jó mentalitás, a jó csapatszellem és a zárt csapategység érdeme.

De most még egyszer: Az FC Bayernnek hét pont az előnye. Mit jelent, hogy a csapat újra ellépett?
Világos, hogy – teljesen reálisan – a jó teljesítmény mellett egy kis szerencse is kellett hozzá. Az Augsburg ellen otthon a játékvezető segítsége nélkül két pontunk elveszett volna. A Hoffenheim büntetőt hibázott ellenünk. De szuperül kezdtünk, ezt tudjuk. De tudjuk azt is, hogy a csapat, az edző, az egész stáb ezért dolgozott. Egész egyszerűen csináljuk tovább, mint ha mi sem történt volna. Minket nem az előny érdekel, hanem a stílus, ahogyan játszunk. A szezon előtt is elmondtuk, felismerhetőnek kell lennie annak, hogy a Bayern ellen nincs esély. Ezen az úton járunk.





Az elmúlt években hiányzott a szezonvégi izgalom. Főleg a Bajnokok Ligájára való tekintettel művészet a nagy előny ellenére megtartani a sikeréhséget?
Ezt nem lehet így vagy úgy megmagyarázni. De engem nem érdekel, mi lesz a második félévben. Az élsportban mindig a teljesítmény és az ellenfél tisztelete számít. Esedékességekkel nem foglalkozunk.

Robben, Badstuber és talán Franck Ribéry személyében három potenciális kulcsember is visszatér. Ezután ki állíthatja meg a Bayernt?
Legszívesebben egyáltalán senki, de ez teljesen egyértelmű. A szezon előtt világossá tettük, hogy a mágikus négyes (sorozatbeli 4. bajnoki cím – a szerk.) hihetetlenül ingerel minket. Ennek ellenére szeretném emlékeztetni, hogy csak a 8. játéknap telt el és itt egy maratonfutáson veszünk részt. Van pár videó Youtube-on, ahol a futók a célvonal előtt ünnepelnek, majd elesnek.

Mindazonáltal irreális, hogy az FC Bayern idén nem lesz bajnok.
Jól kell dolgoznunk és nem pedig az esedékességekkel foglalkoznunk. Még egyszer elismétlem az egyértelműség kedvéért: A 8. játéknap után mindent elfelejtettek, ahogy megpróbáltak kihozni bennünket a nyugalmunkból. Az, hogy ez nem sikerült, a klub abszolút erős jellemének érdeme. Nem gondolhatják, hogy egy milliméterrel is visszaveszünk. Hogy ez milyen következményeket jelent mások számára, az nem a mi dolgunk.

Milyen fontos Thomas Müller a csapatnak?
Nagyon fontos. Mindenekelőtt az a meggyőződés, amellyel a 2-0 előtt újra magához vette a labdát és újra berúgta azt. Thomas kivételes. Robert Lewandowski is klaszis volt a mozgási folyamataiban. És Jerome Boateng: Ilyesmit rég nem ltátam. A passzjátéka, a jelenléte és a játékstílusa. Ő is kivételes. A mentalitása emeli ki őt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top