Sérülés

Ribéry ismét a pályán

Hét hónap után abszolvált laza futóedzést a francia sztár.

2,c=0,h=554.bild
Csaknem hét hónap kihagyás után Franck Ribéry újra a Säbener gyepén rótta a köröket. A francia a tegnapi csapatedzést követően Andreas Schlumberger rehabilitációs tréner felügyeletében vett részt rövid futóedzésen sőt, a játéktéren véletlenül elé kerülő labdákat pár méterig cipelte, cselezett is velük. A Bild beszámolója szerint ezt nagyon élvezte a 32 éves balszélső, aki a jobb bokájában szenvedett csonthártyagyulladást.




A közönségkedvenc a március 11-ei, 8-0-ás győzelemmel végződő Sakhtar elleni BL nyolcaddöntőben szenvedett olyan sérülést, amelynek kiheverésére a klub pár napos pihenőt jelzett elő. Az elhamarkodott visszatérés azonban súlyos következményekkel járt: Ribérynek további hónapokat kellett kihagynia és valószínűleg ezen félrekezelés miatt Dr. Wohlfahrt-Müllernek is le kellett mondania posztjáról.

Ribéry természetesen a sérülése időtartama alatt sem végig pihent, különböző speciális rehabilitációs gyakorlatokat végzett a mihamarabbi visszatérése érdekében. Sőt, nemrégiben egy olyan NASA által kifejlesztett futópadon kocogott, amely a testsúlyának 20%-át elnyeli, így a sérült testrész is kisebb terhelést kapott.

A Bayern természetesen nagyon elővigyázatos és ezáltal fokozatosan építi fel Ribéryt a visszatérésre. Nehéz megmondani, pontosan mikor léphet mérkőzésen is pályára a francia.

A korábbi sérültek közül Robben már csapatedzésen, Badstuber és Kirchhoff labdás edzésen, Benatia pedig szintén futóedzésen vesz részt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top