Német Kupa

Pep: Szeretem a játékosaimat

Guardiola a keddi, Wolfsburg elleni német kupameccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

A Wolfsburg elleni legutóbbi bajnokiról: Az 5-1 az a múlt. Ennek vége, már nem számít, ez egy új meccs. Győznünk kell. A futballban csak a jelen számít. Nincs második esély. Szeretem ezeket a KO meccseket. Továbbmegyünk, vagy kiesünk. Ők a favoritok, a kupagyőztesek. Mi azért utazunk oda, hogy játsszuk a játékunkat és továbbra is a kupában maradjunk.

Robbenről: Ha fejben rendben van, ha a testbeszéde jó, probléma nélkül tud háromnaponta játszani. Bármelyik orvosnál és edzőnél jobban ismeri a szervezetét. Ha fitt, akkor fitt. Akkor háromnaponta tud játszani.

Comanról: Nem tudtuk mi vár ránk, amikor megérkezett a Juventustól. Négy-öt meccset korrektül játszott le. Tartja az oldalát, azonnal rámegy a szélső védőkre. Ha labdát is veszít, újra és újra próbálkozik. Ráadásul megértette a védekező felfogásunkat is. A Köln ellen hihetetlenül fontos volt számunkra. Rendelkezik azon képességekkel, hogy még sokáig játsszon itt.

A lehetséges szerződéshosszabbításról: Szeretem a játékosaimat, a játékosaim is szeretnek engem. Számomra ez nem téma. Ma a Wolfsburg a fontos. Ez olyan lesz, mint egy döntő. Kérem melőzzék a továbbiakat ebben a témában. Egy kupameccs előtti nap rossz időpont erről a dologról beszélni. Még csak október van. Győznöm kell, mert a szurkorlók azt akarják. A holnapi meccsről akarok beszélni.





Lahm véleményéről: Philipp Lahmmal minden második, harmadik napon beszélek, a kezdetektől sokat segített nekem. Természetesen nagyon örülök a véleményének. Nagyon sok témáról beszélünk. Philipp nem csak egy nagyon különleges labdarúgó, de egy különleges személy is számomra. Szereti a Bayern Münchent, mindent ezért a klubért tesz.

A taktikáról: A labdabirtoklás a legfontosabb. Defenzíven kell játszani, ha az ellenfél a jobb. De ha nálunk a labda, az ellenfél nem tud gólt szerezni. De ha az ellenfél jobb, védekeznünk kell.

Egy lehetséges kiesésről: Ha a triplázás lehetőségét elbukjuk, az fájdalmas lesz számomra. Akkor az FC Bayern jövőre újra megpróbálhat tripázni. A Bayern történelme során egyszer triplázott. Barcelonában soha nem gondoltam, hogy tripláznunk kell. Márciusban és áprilisban meglátjuk milyen helyzetben leszünk.

Badstuberről: Ha odajön hozzám és elmondja, hogy készen áll, akkor átgondolom a pályára lépését. Kétségtelenül fitt, de szüksége van még egy kis időre.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top