Bundesliga

Újabb három pont, ezúttal a Schalke otthonából

13 meccsén a 12. győzelmét aratta az ezúttal 3-1-re diadalmaskodó Bayern.

schalke

13 játéknap után a lehetséges 39 pontból 37-et gyűjtött be Pep Guardiola csapata, ez 13 forduló elteltével természetesen a ligatörténelem legjobb mutatója. A Bayern a sorozatbeli 55. őszi meccsén sem szenvedett vereséget, ezúttal 3-1-re győzte le az immáron már hét tétmérkőzés óta nyeretlen Schalke csapatát és vezeti 8 ponttal a HSV ellen vereséget szenvedő BVB előtt a bajnokságot. Alaba góljára Meyer válaszolt, fordulás után Martínez és Müller gondoskodott az újabb győzelemért. Ez volt a sorozatbeli 300. Bundesliga mérkőzés, amelyen a Bayern játékosai teltház előtt játszottak. A mérkőzés góljai jó minőségben itt elérhetők.





A két héttel ezelőtti, Stuttgart elleni győztes meccshez képest négy pozícióban változottt a Bayern kezdője: Boateng, Rafinha, Coman és Kimmich ezúttal kikerült, míg Martínez, Alonso, Lahm és a három hónap után ismét kezdőként pályára lépő Benatia került be a kezdőtizenegybe. Neuer előtt az Alaba, Martínez, Benatia, Lahm négyes védekezett, előttük Alonso szűrt. A középpályán még Costa, Vidal, Müller és Robben szerepelt, csatárként pedig ezúttal is Robert Lewandowski kapott lehetőséget. A meccs közben csereként Boateng, Rafinha és Kimmich állt be. Alaba sérülés miatt hagyta el a pályát, minden bizonnyal vasárnapra állítanak fel diagnózist az állapotáról.

Mérkőzés:

A találkozó a párizsi merénylet miatt egy perces néma gyászszünettel kezdődött. A heves esőzésnek és ezáltal a nedves talajnak köszönhetően nem a megszokott, folyamatos játékot láthattuk a Bayern részéről, a meccset ettől függetlenül sikerült uralni az öt védővel felálló Schalke otthonában. A töredezett játéknak és az ellenfél védekező felfogásának köszönhetően az esővel ellentétben a helyzetek nem záporoztak, gólokat viszont láthatott a Veltins Aréna közönsége. A 9. percben egy szögletet követően Alaba elé csorgott a labda, aki távolról elvállalt lövése Goretzka lábán megpattanva hullott Fährmann kapujának balfelső sarkába. 1-0! Három perccel később Lewandowski a tizenhatos sarkáról célozta meg a hosszú sarkot, mellé lőtt. A súlytalanul játszó hazaiak a 17. percben a Bayern sorozatos védelmi hibáit kihasználva megszerezték az egyenlítést. Sané ügyesen hámozta át magát a középpályán majd Meyernek passzolt, aki középtávolról vette be Neuer kapuját. A kapus elismerte, védhette volna, védenie kellett volna ezt a lövést. 1-1. A 30. percben Lewandowski, a 36.-ban Costa, míg a 42. percben Müller próbálkozott, veszélytelenül.

A második félidőben a Bayern jobban átvette a meccs irányítását, a hazaiak kontrára játszottak. A mezőnyjáték miatt és a helyzetek hiányában olykor unalomba fulladt a meccs, de azért Müller, Benatia és Robben is próbálkozgattak a gólszerzéssel. Végül a 69. percben tört meg a jég. A hatékonyan védekező hazaiak kevés helyezkedési hibáinak egyikét használta ki az elől ragadó Javi Martínez, aki Robben beadását bólintotta a kapuba. 2-1! Ennyi kellett a hazaiak megtöréséhez, innentől szinte ötpercenként érkeztek a veszélyes próbálkozások: Lahm lövéssel, Robben fejessel próbálkozott, Lewandowski pedig a rendes játékidő utolsó percében a kapufát is eltalálta. Két perccel később, a hosszabbításban viszont Thomas Müller egy szemfüles lövéssel növelte háromra a Bayern góljainak számát, a csapat ismét megérdemelten győzött.

Kedden az Olympiakos lesz az ellenfél, míg szombaton Dárdai Pál csapatát, a Herthát fogadja a Bayern.

Mérkőzést követő reakciók:

Pep Guardiola: Nehéz volt itt győzni, de sikerült. Nagy gratuláció a csapatnak. A gyep nem volt jó, a schalkésok ötös védelmi lánca nem volt egyszerű feladat, középen gyorsak voltak. Az ellentalálatig jól tettük a dolgunkat. A második félidőben újra uraltuk a játékot. Három ponttal többel rendelkezünk.

Thomas Müller: A Bundesligában minden győzelemért keményen meg kell dolgozni. Az ellenfél nem könnyítette meg a dolgunkat, az elmúlt időszakban igen nagy divat lett öt védővel felállni. Az ellenfelek mindent megpróbálnak, ezért minden meccsbe teljes erőbedobással kell belemennünk. Derekas meccset játszottunk.

Manuel Neuer: Megérdemelten győztünk. Max Meyer lövése kellemetlen vot, ennek ellenére védenem kellett volna. A labda a nedves talajon gyorsabb. A kapufára akartam védeni, sajnos nem sikerült. Az kétségtelen, hogy az előnyünk nyolc pont, de még nem nyertünk semmit.

André Breintenreiter: Taktikailag egy lenyűgöző meccset szállítottunk. A srácok tökéletesen hajtották végre a tervet. Kevés területet kínáltunk a Bayernnek, helyzeteket dolgoztunk ki és a ritmusváltásaink is veszélyesek voltak. A Bayern mégis kihasznált egy kisebb hibát, amellyel 2-1-re megszerezte a vezetést. A csapatnak megvolt a lehetősége a pontszerzésre. Ezért pozitívan tekintünk előre.

Ralf Fährmann: Nem sok vád érhet minket. 90 percen keresztül igyekeztünk a saját eszközeinkkel harciasan próbálkozni. Ezt nagyon jól csináltuk. Szomorú, hogy a Bayern azt a kis hibát, amit vétettünk, hidegvérrel kihasználta. Ez egyszerűen a Bayern klasszisát tükrözi. Egy áttörés közben vagyunk, amely nem pár hónap alatt történik meg. Egyszerűen türelmesnek kell lennünk.

Érdekességek, statisztikák:

  • Müller a 83. Bundesliga gólját szerezte, ezzel beérte Paul Breitnert a klub örökranglistájának 10. helyén.
  • Javi Martínez 2013 májusa, egész pontosan 917 nap után először lőtt gólt a Bundesligában, akkor a Mönchengladbachnak talált be.
  • David Alaba a legutóbbi négy gólját távoló pozícióból szerezte.
  • Manuel Neuer a 222. Bayern meccsén lépett pályára.
  • A Schalke legutóbb 2010 decemberében tudta legyőzni a Bayernt bajnokin.
  • Thomas Müller az idei 19 meccsén 18 gólt szerzett.
  • Arjen Robben az idei szezonban az első gólpasszát osztotta ki a Bayernben.
  • Max Meyer gólja volt a Bayern mindösszesen 2. idegenben bekapott gólja a bajnokságban. Az első gólt Volland lőtte a 2. fordulóban.
  • David Alaba 9. percben megpattant gólja minden sorozatot figyelembe véve a Bayern idei eddigi leggyorsabb találata.
  • A Bayern sorozatbeli 300. bajnokiját játszották teltházas nézőközönség előtt.
  • Az idei szezonban először vezet nyolc ponttal a Bayern a második helyezett előtt.
  • A Bundesliga történelmében először nyert csapat az első 13 bajnokijából 12 meccset.
  • A Schalke először kapott ki sorozatban kétszer Andre Breitenreiter irányítása alatt.
  • A Schalke hét tétmeccs óta nyeretlen, ez legutóbb három éve történt meg a királykékekkel.
  • A Schalke az első kapuralövéséből betalált – ez volt a Bayern első idei távolról bekapott gólja.
  • A Bayernnél öt játékos ért legalább 100-szor labdába: Alonso, Vidal, Martínez, Benatia és Alaba.
  • Az idei 13. bajnokin a 13. különböző kezdőcsapatot küldte pályára Pep Guardiola.

FC SCHALKE 04 – FC BAYERN 1:3 (1:1)

Schalke 04 Fährmann – Riether, Höwedes, Matip, Neustädter (75. Di Santo), Aogo – Sané, Goretzka, Höjbjerg, Meyer (87. Reese) – Hunterlaar (70. Choupo-Moting)
Cserék Gspurning – Friedrich, Caicara, Kolasinac
FC Bayern Neuer – Lahm, Martínez, Benatia (70. Boateng), Alaba (83. Rafinha) – Alonso – Müller, Vidal – Robben (88. Kimmich), Lewandowski, Costa
Cserék Ulreich – Rode, Badstuber, Coman
Játékvezető Tobias Stieler (Hamburg)
Nézők 61.723 (teltház)
Gólok 0:1 Alaba (9.), 1:1 Meyer (17.), 1:2 Martínez (69.), 1:3 Müller (90.+2)
Sárga lapok Huntelaar, Hojbjerg / –
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top