Egyéb

Lewandowski: A rekordok az egész csapathoz tartoznak

Négy műfajban is világrekordot állított fel a lengyel, megkapta a Guinness-okleveleket.

lee

A szeptember 23-ai Bayern-Wolfsburg mérkőzés Robert Lewandowskinak köszönhetően bevonult a világ mindenkori futballtörténelmébe. A lengyel támadó kisebb bokaprobléma miatt nem volt a kezdőcsapat tagja, de félidőben, 1-0-ás vendég vezetésnél beállította őt Pep Guardiola. Az első góljára 6 percet kellett várni, ezután szinte percenként, kétpercenként jöttek az újabb, világrekordokat jelentő találatok: A 3 perc 22 másodperc alatt megszerzett triplája, az 5 perc 42 másodperc alatt lőtt mesternégyese, valamint a 8 perc 59 másodperc alatt elért mesterötöse, illetve a csereként beállva szerzett legtöbb gól is Guinness világrekord-bejegyzést eredményezett.

Nagyon szép este volt számomra. Ez a történelmi nap örökké az emlékezetemben fog maradni, rajtam kívül a szurkolók is emlékezni fognak rá. Valaki fentről akarta, hogy öt gólt lőjek. Az első gólom után azt gondoltam: 1-1, döntetlen, ez túl kevés. A második gólom szép és fontos is volt. A harmadik gólom után nagyon elégedett voltam. Ez volt az első mesterhármasom a szezonban. De a negyedik és ötödik gól után kevés időm volt átgondolni mi is történt.

Lewa a lefújást követően a meccslabdát is birtokba vette, azóta a most megkapott Világrekord tanúsítványai is ezekre a történelmi percekre emlékeztetik majd őt. „A labdának megvan már a helye a lakásban, most az oklevekeknek is kell találnom.” – mondta a lengyel, aki a siker alapjait is elárulta: „Szerencse, topforma és a játék.” A köszönet természetesen a csapattársaknak is jár, Lewandowski egy közös étkezéssel kívánja ezt kifejezni: „Talán télen lesz idő rá. Nem egyedül játszottam a Wolfsburg ellen. A rekord az egész csapathoz tartozik.”

Robert nem csak ezen a meccsen fickándozott, a teljes szezonban jól és eredményesen játszik, 13 bajnokin 14, 5 BL meccsen 5 gólt szerzett, de a kupában is betalált egyszer, azaz a Bayern idei 20 tétmeccsén (bajnokság, BL, kupa) 20 akciógólt szerzett.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top