Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Boldog vagyok Münchenben

Arjen Robben a traunsteini fanklubtalálkozón válaszolt 500 ember előtt a szurkolói kérdésekre.

A góljairól: A legszebb gólomat a Schalke elleni DFB-kupa elődöntőjében szereztem, a legfontosabbat pedig a BVB elleni 2013-mas BL döntőben. A királykategóriában győzni az életem csúcspontja volt. Azt hiszem minden érintettnek ez volt a legszebb pillanata karrierje során.

Az egyéni célokról ebben a szezonban: A személyes célom mindig ugyanaz: Egyszerűen csak fitt és egészséges akarok maradni és egy fontos szerepet akarok játszani a csapatban. A csapattal mindig címeket szeretnék nyerni, úgy, hogy ebből a magam részét is kiveszem.

A jövőjéről: Boldog vagyok Münchenben, a családom is. Még 2017-ig van szerződésem. A labdarúgásban nem nézhet távolba az ember. Jelenleg minden jó. Tehát remélem, hogy még sokáig folytathatom.

Az átigazolási gondolatokról: Egy átigazoláson még soha nem gondolkodtam – az elveszített „Finale Dahoam” alkalmával és utána sem. Münchenben mindig jól éreztem magam, még ezen csalódás után is. Az ilyen helyzetekben kell az embernek felállnia és tovább küzdenie. Boldog vagyok, hogy még mindig itt vagyok.

Pep Guardioláról: A világ egyik legjobb edzője van nálunk. Sok játékos nyilvánosan is már elmondta, hogy mindannyian reméljük, hogy marad. Nagy örömet okoz nekem vele dolgozni. Taktikailag talán ő a legjobb. És ezt nem csak azért mondom, mert jelenleg ő az edzőnk. Ezenkívül emberileg is tökéletesen passzol a klubhoz.

A legjobb trükkjéről: Őszintén el kell mondanom: Nekem tulajdonképpen nincsenek trükkjeim. Mindig gyorsan próbálok meg cselezni, figyelek az ellenfél reakciójára majd befelé húzok.

A legrosszabb sérüléséről: Volt kettő, amely fél évbe került: A 2010-es VB utáni sérülés és egy ágyékgyulladás. A bizonytalanság volt a legrosszabb. Egy orvos sem tudta megmondani, hogy mikor lehetek újra fitt.

Manuel Neuerről: Manu nagyon fontos számunkra. Szükségünk van a játékstílusára, különösen a defenzív felfogású ellenfelek ellen, akik a kontrákra építenek. Nem csak kapusként, hanem egy újabb mezőnyjátékosként kell az embernek őt értékelnie.

A rituáléról: Nincs különösebb rituálém. Átöltözni, melegen öltözni és kezdődhet. (nevet) Neem, megvannak a gyakorlataim amelyeket bemelegítésnél csinálok. Először a bal lábat, majd a jobbat – de különösebb nincsen, ahhoz túl józan vagyok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top