Bundesliga

Pep: Számomra a Bundesliga nem unalmas

A Bayern mestere a Mönchengladbach elleni rangadó előtt tartott sajtótájékoztatót.

A sérültekről: Alaba, Costa és Robben kidőltek, kár érte. Természetesen fontos játékosok, de vannak más jó játékosaink is. Alkalmazkodnunk kell a kialakult helyzethez. Remélem, hogy a téli szünet után, amikor a szezon fontos szakaszához érkezünk, újra mindenki bevethető lesz.

Kingsley Comanról: Ha veszel egy játékost, mindig a legjobbat várod tőle. De azt is gondolod: Talán időre van szüksége. De Douglas Costa és Kingsley őrületes, milyen gyorsan beilleszkedtek. Kingsley fiatal, ezért mindannyiunknak nyugodtnak kell maradnunk. Még nagyon sok dologban fejlődhet, de nagy potenciállal rendelkezik. Jó képességei vannak a cselezésben, az ember csak elvétve talál ilyet. De az utolsó passz, az utolsó assziszt… ebben javulhat. De ő fiatal. Eddig csak egy játékost láttam, aki ebben a korban már mindent tudott.

A Borussia Mönchengladbachról: A Gladbach a 70-es években Németország egyik legjobb csapata volt. Ez egy nagy tradícióval és kultúrával rendelkező klub. A holnapi egy jó meccs lesz. Mindkét csapat játszani és támadni akar. Mindkét csapatnak nagyszerű kvalitásokkal bíró játékosaik vannak. Izgatott vagyok a meccs miatt. Az új edzővel egészen más játékstílusuk van. Nagyon agresszívak, egy pillanatot sem hagynak a gondolkodásra.

Neuer ‘Gladbach elleni hibájáról: Nem emlékszem Manuel Neuer hibájára.





Az „unalmas Bundesligáról”: Számomra nem unalmas. Minden csapatnak megvannak a helyzeteik és a kihívásaik. A Hertha ellen nehéz volt, a következő meccsek is azok lesznek. Ha az emberek azt hiszik, hogy egyszerű, az az ő problémájuk. De mindig csak győzni, győzni és győzni… mindezt háromnaponta, az így elég nehéz.

Franck Ribéryről: Az elmúlt két napban nagyon jól edzett. Nagyon elégedettek vagyunk. Nincsenek problémái. Kilenc hónapon keresztül fájdalmai voltak, már nincsenek. Ez elégedetté tesz minket. Azt hiszem, a téli szünet előtt visszatér a keretbe, de még nem tudom mikor. Jó hangulatban van és nevet, ez a legjobb hír számunkra. Ugyanazt a helyzetet élte át, mint Thiago, Badstuber vagy Javi Martínez.

Az Év edzője díj választásról: Amit Sampaoli megcsinált Chilével az óriási. Luis Enrique is megérdemli, hogy a legjobbak között lehet. Az, hogy én ott vagyok: szép!

Az újból felmerült Sadio Manéról: A Red Bull Salzburg ellen ismertem meg. Amikor játszani láttam, azt gondoltam: Váó! Ő egy igazán gyors, jó játékos. De átigazolásról nem beszélek, erről nem én vagyok az illetékes.

A Real Madridhoz való esetleges távozásról: Nem nem, ez nem lenne jó. Nem passzolnánk össze. Nem, erről nem kell semmit tudósítanotok, nektek újságíróknak.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top