Interjúk és nyilatkozatok

Costa: A világ három legjobbja között akarok lenni

Az európai futball egyik legnagyobb idei felfedezettje a Globo TV-nek nyilatkozott, főleg Guardiolát dicsérte.

douglas_costa

A Guardiolával való munkáról: Kivételes az irányítása alatt edzeni. A Shakhtarnál lehet, hogy többször akartam saját magam a kapuba találni, ma a Bayernt segítem a sok gól szerzésében és sokkal többet támadok. Pep valamelyest alkalmazkodott a nagyon támadó játékstílusomhoz. Az érdeke az, hogy mindenkiből a legjobbat hozza ki, és ezt el is éri. Ez egy olyan dolog, amelyet minden játékosnak meg kell tapasztalnia. Pep számomra egy zseni. Vele minden nap tanulok valamit.

A Peppel való döntő megbeszélésről: Pep mondta a telefonban, hogy akar engem. Én megkérdeztem, hogy várhatóan játszanék-e. Pep erre megígérte: „Ha hozzánk jössz, játszani fogsz. Bízz bennem.”
Pepről és az üdvözlő szavairól: „Hogy s mint? Készen állsz megtanulni, hogyan játsszák a futballt?” Korábban azt gondoltam, az edző feladata mindenekelőtt a csapat összeállítása. De Pepnél a közös futballjátékról van szó, amely az ő irányítása alatt tényleg teljesen más. Azt hiszem mondhatjuk, hogy ő a futball rabja, egy fenomén.

A kedvenceiről: A futballban szeretem Ronaldinho játékstílusát, ő a honfitársam és játszott a Gremioban is, mindig megpróbáltam lemásolni őt. De a világ legjobbja az Messi. Teniszben Rafael Nadalt, kosárlabdában Stephen Curryt, az UFC-ben José Aldot, bokszban Flloyd Mayweathert, a Forma 1-ben Lewis Hamiltont, atlétikában Usain Boltot szeretem.

A személyes célokról: Ha továbbra is így folytatom, két-három év múlva talán nem a világ legjobbja leszek, de a legjobb 5 – vagy a legjobb 3 között akarok lenni. Azt hiszem ez lehetséges.

https://www.youtube.com/watch?v=q8aE4xByZos

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top