Egyéb

Coman maradni akar

A francia játékos a Kickernek elmondta, nagyon boldog Münchenben.

Hihetetlen karrier áll a Bayern francia szélsője, Kingsley Coman előtt. A villámgyors játékos 19 éves korára már a PSG-ben, a Juventusban és a Bayern Münchenben is megfordult, jelenlegi állomáshelyén pedig egyelőre kölcsönben szerepel. A németeknél kapott rengeteg játéklehetőségre és gólban vállalt szerepére talán még ő maga sem számított, ráadásul amellett, hogy Franciaország válogatottjában is bemutatkozhatott, Martial mögött a legnagyobb európai tehetségek listáján az előkelő második helyezést érte el. Coman a Bundesligában 11 meccsen lépett pályára, 3 gól mellett 2 gólpasszt osztott ki, míg a 4 BL meccsén 5 assziszttal és 1 góllal hívta fel a figyelmet magára.
A párizsi születésű Coman a PSG történelmének legfiatalabb játékosa, aki a francia bajnokságban pályára lépett, egész pontosan 16 évesen, 8 naposan és 5 naposan debütált a Bayern következő mestere, Carlo Ancelotti irányítása alatt. 2013-ban és 2014-ben bajnokságot is nyert a franciákkal. Ekkor már szerepelt a Bayern tervei között, ám végül 2014 nyarán a Juventushoz igazolt és nyerte meg ismét a nemzeti bajnokságot. Kingsley a Barcelona elleni vesztes BL döntőben is kapott pár percet, de az olaszországi pályafutása összességében csak egy ugródeszka volt Münchenbe. A Juventus, kihasználva a Bayern töretlen érdeklődését, nem volt szívbajos a francia árcéduláját illetően, végül egy opciós jogot tartalmazó 2 éves kölcsönszerződésben állapodtak meg a felek egymással: Az első évre 5, a második évre 2 milliót utalnak át a bajorok az olaszok számlájára, a végleges vásárlás esetén pedig további 21 millió üti majd a Juve markát. Az összességében 28 millió eurós üzletet bármikor véglegesítheti a Bayern.

vidalcoman

Kingsley Coman is ebben bizakodik, a Kickernek tett nyilatkozatában beszélt is erről: „Nagyon jól érzem magam Münchenben. Jelenleg semmi okot nem látok, ami arra ösztönözne, hogy elhagyjam a klubot. Szívesen maradnék még tovább is. Azt kívánom, hogy vásároljon meg a klub, de addig még két év van. Szóval tovább kell bizonyítanom, hogy megérje ennyi pénzt kiadni rám.” Coman a Bayern következő edzőjéről is megszólalt: „Nagyon jól tudja, hogyan kell címeket nyerni és bajnokká válni.” Egykori sztárcsapattársáról is beszélt: „Ibrahimovic többet törődik saját magával. Ő nem az a típus, aki közeledik a fiatal játékosokhoz, és tanácsod ad nekik. A kapcsolatunk ennek megfelelően semleges volt.” Hogy miért hagyta el a PSG-t? „Mert nem éreztem jól magam a csapatban.” A Juventusnál pedig a kevés játéklehetőség miatt az alábbi érzése támadt: „Allegrinek egy olyan játékos voltam, akire a jövőben számít.” Így, és a beérkező ajánlat miatt jöhetett szóba a váltás: „Az, hogy én távoztam, csak a Bayern München ajánlatának volt köszönhető. Ez egy nagy klub, amelynek játékstílusa sokkal közelebb áll hozzám, mint a torinói.”

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében épp a Juventus ellen bizonyíthatja képességeit a francia játékos…

https://www.youtube.com/watch?v=qk05VVhBfvE

További, Kingsley Comannal kapcsolatos anyagok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top