Bundesliga

Costa a félszezon legjobb Bundesliga játékosa

Többek között a legjobb kapust és a legjobb edzőt is megválaszthatták a Kicker szavazásán résztvevő játékosok.

Alig fél éve igazolt át a Shaktharból, máris a Bundesliga legjobb mezőnyjátékosának választották meg Douglas Costát, a Bayern München szélsőjét. A liga 18 klubjából 244 játékos vett részt a Kicker közvéleménykutatásán, 30,3 százalékuk tette a voksát a 25 éves brazilra. Costa nem csak a szavazás, de a Kicker osztályzatok szerint is a félév legjobb játékosa lett Németországban. Őt a góllövőlista éllovasa, a 18 meccsen 17 gólt szerző Aubameyang 23 százalékkal, míg Müller 14,8, Lewandowski pedig 10,4 százalékkal követi. A Bayern München sorozatbeli 4., egyben történelmi bajnoki címére 96 százalék, míg a bajorok Bajnokok Ligája elsőségre a szavazók 40,6 százaléka számít.

A hálóőrök versenyében is Bayern játékos győzött, Manuel Neuert sorozatban negyedszerre választották meg a félév legjobbjának. A világbajnok kapus 31,6 százalékkal lett az első, mögötte Timo Horn végzett jelentős lemaradással (11,1%). Arra a kérdésre, hogy Neuer mellett kinek kell képviselnie Németország válogatottját a 2016-os EB-n, a Barca kapusa Ter Stegen győzött 24,7 százalékkal, Bernd Leno a voksok 17,6 százalékát gyűjtötte be.

A legjobb edzők rangsorában Pep Guardiola nem jutott be a legjobb három közé, Dárdai Pál viszont az előkelő második helyen végzett (27,9%) a Mönchengladbachot átvevő és csapatával remeklő André Schubert mögött (35,2%). A képzeletbeli dobogó harmadik fokát 11,5 százalékkal a Darmstadt edzője, Dirk Schuster szerezte meg. A leggyengébb edzői teljesítmény a szavazók 44,3 százaléka szerint a Stuttgart már menesztett edzőjét, Alexander Zornigert illeti.

Az őszi szezon felfedezettje Leroy Sané (22,1%), visszaesője pedig Neven Subotic lett (10,2%). A klubok közötti pozitív meglepetést a Hertha szolgáltatta (61,1%), míg a félév csalódása a Hoffenheim lett (38,1%). A világ legjobb játékosára is lehetett szavazni, a Messi (46,7%), Ronaldo (23,8), Neymar (9,8%) hármas végzett az élen, a Bundesligából Thomas Müller érte el a legelőkelőbb helyet a begyűjtött 7 százalékával.

A videóbíró bevezetését a szavazók 49,6 százaléka helyeselte, míg 45,5 százalék nem tartotta jó ötletnek. Egy hétfői Bundesliga-meccset csak a szavazók 13,1 százaléka tartaná jó dolognak, 60,3 százalék ellenezte ezt a felvetést. A legjobb játékvezető versenyét Felix Brych nyerte meg 21,3 százalékkal.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top