Átigazolási hírek

Hivatalos: Kirchhoff a Sunderlandben folytatja

Véget ért a reményekkel érkező sérülékeny játékos pályafutása a Bayernnél.

Ahogyan arra napok óta számítani lehetett, a Mainztól 2013-ban ingyen érkező Jan Kirchhoff Angliában, a Sunderland együttesében folytatja pályafutását. A 25 éves védekező felfogású játékos iránt bár a Frankfurt, a Stuttgart és az Augsburg is érdeklődött, Jan 2017 nyaráig szóló szerződést írt alá a PL klubbal.
Kirchhoff pályafutása nem kezdődött jól a Bayernnél, sérülései mellett a konkurenciaharc is hátráltatta a helyzetét. Rögtön fél év után a Schalke másfél évre vette őt kölcsönbe, de hónapokig tartó sérülése miatt a királykékeknél sem jutott sok játéklehetőséghez a 195 centis német. 2015 nyarán sérülten tért vissza a Bayernbe, amikor felépült, akkor sem tudott magának lehetőséget kicsikarni. Az idei szezonban egyetlen percet, teljes müncheni pályafutása alatt is mindösszesen 144 percet töltött a pályán.

Kirchhoff szerződése 2016 nyarán járt volna le a Bayernnél. A klubok nem hozták nyilvánosságra az átigazolás pontos összeget, de sajtóhírek szerint a bajorok 1 millió euró körül értékesítették a játékost.

Nem Jan volt az egyetlen mai távozó, Sinan Kurt személyében egy másik német ígéret is elhagyta a klubot.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top