Egyéb

Neuer és Alaba az UEFA Év csapatában

Az osztráknál csak Messit válogatták be többen a legjobbak közé.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által elindított 2015-ös Év csapata választás bő, 40 fős listáján hat Bayern München játékos képviseltette magát, közülük végül ketten jutottak be a szurkolók által megválasztott legjobb 11-be.




A kapus és a balhátvéd poszton a 2014-es év csapatában is helyet foglaló Manuel Neuer és David Alaba kapták a legtöbb szavazatot, Boateng, Vidal, Müller és Lewandowski végül nem kerültek be a legnépszerűbb játékosok közé. Alaba számára külön megtiszteltetés, hogy a csapatból Messi mögött a legtöbb szavazatot kapta, őt a voksolók 68 százaléka, míg az IFFHS szerinti világ legjobb kapusát, Neuert is a szurkolók több mint fele (59%) válogatta be a saját kezdőjébe. Az argentin támadó 70 százalékkal bizonyult a legkedveltebbnek.

A topcsapatot összesen négy klub játékosai adják: A Barcelona 5, a Real Madrid 3, a Bayern 2, a Juventus pedig 1 játékossal képviselteti magát. UEFA Év csapata: Neuer – Alaba, Ramos, Pique, Alves – Iniesta, Pogba, James Rodriguez – Neymar, Messi, Ronaldo

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top