Interjúk és nyilatkozatok

Götze: Célom, hogy az FC Bayern egyik arca legyek

A válogatott játékos a Liverpoollal kapcsolatos pletykákról is megszólalt.

gotze

A nyári átigazolási időszak egyik legnagyobb kérdése Mario Götze sorsa lesz a Bayern Münchennél. A Bayern fiatal támadója Pep Guardiola irányítása alatt nem tört be igazán, játékára egyáltalán nem kap garanciát a katalán mestertől. A legutóbbi, Barcelona elleni BL elődöntőben a sérülésekkel teletűzdelt csapatban is csak jelentéktelen percekre lépett pályára. Mariot 2017-ig köti szerződés a német rekordbajnokhoz, ha idén nyáron nem hosszabbít, akkor az elkövetkezendő évben ingyen válthat klubot. Ez a Bayern számára is túl nagy luxust jelentene a klub történelmének második legdrágább játékosáért, ezért egy esetleges szerződéshosszabbítás mellett akár Götze értékesítése is szóba jöhet.





Máris elindultak a találgatások a VB döntő egyetlen góljának szerzőjével kapcsolatban: A Bild nemrégiben azt írta, hogy Jürgen Klopp nagyon szívesen elhódítaná egykori játékosát a Liverpoolba, de ajánlatot még nem nyújtott be érte. A lap szerint a Bayern 50 millió euró alatt nem engedné el a játékost. Matthias Sammer sportigazgató a pletykára reagálva elmondta: „Minden nap újabb hülyeséggel állnak elő. Többet ehhez nem fűznék hozzá.” Persze a Liverpool előzetes szándékait ő maga sem tudhatja és folyásolhatja be, de Götze távozása Ancelotti értékítéletéig egyelőre biztosan nem jelent témát.

Götze a Sport Bildnek, valamint a dohai edzőtáborban tartott mini sajtótájékoztatón is megszólalt a témában: „Minden nyitva áll, hogy  szezon után miképp folytatódik. 2017-ig van szerződésem. De természetesen fontos, hogyan tekint rám az új edző. Az edző szándékai mindennek az eldöntője. A sérülésem miatt mostanában kevesebbet foglalkoztam ezzel, de mint mondtam: Minden nyitott, ez a klub és az új edző terveitől is függ.”

A legfőbb céljáról is beszélt: „Fittnek lenni, játszani, megtalálni a ritmust. Sok időt töltöttem a rehabilitációval. A helyzet állása az, hogy a sprintelésig és a labdával való pár gyakorlatig bezárólag tulajdonképpen mindenre képes vagyok. Sajnos egy kicsit türelmesebbnek kell lennem. A célom, hogy az FC Bayern egy arca legyek és felelősséget vállaljak itt. Szívesen edzenék Carlo Ancelottival, Kroos csak jót mesélt róla.”

Jürgen Kloppról: „Jól ismerem őt, sokáig kiválóan dolgoztam alatta. Ő egyértelműen egy nagyon jó edző.”

Pep Guardioláról: „Ő egy nagyszerű edző, akinek az irányítása alatt sokat tanultam.”

A Liverpoollal kapcsolatos pletykáról: „2017-ig van szerződésem és boldog vagyok itt. Egy téli, Liverpoolhoz való átigazolást egyértelműen kizárok. Nem tudom, honnan a Kloppal kapcsolatos pletykák, én semmit sem hallottam. Őt kell megkérdezni, hogy szeretne-e engem. Akkor elméletileg nálam kellett volna jelentkeznie.”

Götze az október elején elszenvedett izomsérülése óta nem lépett pályára, jelenleg egyéni futóedzéseken vesz részt. Tétmérkőzésre való visszatérése február elejére tehető.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top