Bundesliga

Pep: Robben és Alaba fitt

Guardiola a HSV elleni évnyitó meccs előtt állt a sajtó rendelkezésére.

pep

A regenerációról és a sérültekről: A csapatnak három szabadnapja volt, ez nem sok. A játékosok az elmúlt 1000 millió évben 1000 millió mérkőzést játszottak. A felkészülés jó volt, szinte nincs is új sérültünk, ez egy jó hír. Robben és Alaba fitt, Götzére és Ribéryre várni kell, Benatiának és Rafinhának is időre van szüksége.

A nyomásról: Jól viselem, tökéletesen. Talán megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Jupp Heynckes és Ottmar Hitzfeld mindig fontosabbak lesznek a klub számára, mint én vagyok. Ők németek, tovább voltak itt… A Barcelonában eltöltött időszakomból ismerem a nyomást, tudok vele bánni.

A BVB-ről: A BVB ebben a szezonban Európa legjobb 5 csapatának egyike. A nyolc pont előny az jó, de még nem vagyunk német bajnokok. Még sok mérkőzést kell lejátszanunk.

A Karlsruhe elleni vereségről: Nem tudom, jelenleg milyen szinten játszik a csapatom. Két-három meccsre van szükségünk, akkor tudni fogom. A Hamburg elleni meccs után sem fogom tudni.

A taktikáról: A letámadásunkon dolgoztunk. A játékstílusunk példaképp az Ingolstadt ellen teljesen más, mint a Frankfurt ellen. Abban a helyzetben kell lennünk, hogy különböző szisztémákat alkalmazzunk. Természetesen jobban szeretem, ha mindkét csapat győzni akar és ide-oda folyik a játék. De minden edzőnek megvannak a játékosai, akikkel dolgoznia kell.

A Hamburgról: Előrefelé akarnak majd játszani, ebben biztos vagyok. Ezt tették a Dortmund ellen is.

Douglas Costáról: Újra bevethető, ez neki és a csapat számára is jó. Ő egy fontos játékos. Azt hiszem, az újságíról sokkal inkább meglepődtek a teljesítménye láttán, mint én magam. Korábban ötször láttam őt játszani és tudtam, mire képes. Ő az elkövetkezendő években az egyik top-topjátékosa ennek a klubnak.

Badstuber fiatal játékosokat érintő kritikájáról: Sok játékossal találkoztam, akikben megvolt az akarat. És sokkal, akiknek nem volt meg. Ez mindig a játékos személyiségétől függ. Hogy sok játékos már nincs a Bayernnél, az viszont nem azon múlik, hogy a kvalitásai nem elegek vagy nincs meg bennük az akarat. A Bayern Münchennél egyszerűen nehéz. Ez az idősebb játékosokkal is megtörténik.

Uli Hoenessről: Örülök Ulinak, a feleségének Susi asszonynak valamint a családjának. Hogy mi történik a szabadulása után, az Ulira, a vezetőségre és minden személyre vonatkozó téma.

A jövő terveiről: Visszatérek ide, Németországba – talán edzőként is. Tíz évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy egyszer a Bayern München edzője leszek. Az életben nem tudhatod, mi fog történni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top