Egyéb

GdS: Coman a világ legjobb 20 éven alulija

Az olasz lap szerint a Bayern játékosa számít korosztálya legjobbjának.

Óriási megtiszteltetés érte Kingsley Comant, ugyanis az olasz Gazzetta dello Sport frissen közzétett listája szerint ő a világ jelenlegi legjobb, 1996-ban vagy ennél később született futballistája. A Bayern alkalmazottja korábban a Tuttosport által szervezett „Golden Boy” szavazáson Anthony Martial mögött a szintén előkelő 2. helyen végzett, most a Schalke tehetségét, Leroy Sanét és az Anderlecht középpályását, Youri Tielemanst utasította maga mögé a dobogón.

Sokak meglepetésére a PSG-t és a Juventust is megjárt Coman már idén meghatározó szerepet töltött be a Bayern idei félszezonjában, 18 meccsen lőtt 4 gólja és 7 kiosztott gólpassza mellett remek játékával és gyorsaságával is felhívta magára a közvélemény figyelmét. A Bundesliga idei szezonjának leggyorsabb sprintje is az ő neve mellé fűződik, a HSV elleni tavaszi szezonnyitón nem kevesebb, mint 35,06 km/h-s sebességgel vágtatott.




A minap a Bayern egykori gólvágója, Giovane Elber nyilatkozott róla a Goal.com-nak: „Azt hiszem, megvédheti a helyét a csapatban. Aki sokáig sérült volt, annak időre van szüksége, napról napra nem lehet újra a topszinten lenni. Ezért Ribérynek és Robbennek először Coman és Costa mögé kell beállnia a sorba. (…) A srác őrületesen jó. Amit a korához képest eddig bemutatott, az hihetetlen.”

Coman egy két éves kölcsönszerződés keretein belül 5 + 2 millió euróért érkezett nyáron a Juventustól, a Bayern viszont 21 millió euró letétele esetén végleg megszerezheti őt, aki korábbi nyilatkozataiban elmondta, szívesen lenne a Bayern új Ribéryje. Hogy tárgyalnak-e a felek a végleges transzferről, arról Coman ügynöke a Goal.com-nak nyilatkozott: „A Bayern még nem beszélt velünk arról, hogyan terveznek Kingsleyvel 2017 után.” Ha így folytatja, akkor ne legyen kétségünk afelől, hogy előbb utóbb ez a beszélgetés is létre fog jönni.

További, Comannal kapcsolatos interjúk, nyilatkozatok és cikkek itt.

A Gazzetta szerinti legjobb 20 éven aluli játékosok listája.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top