Egyéb

Nyomásgyakorlás és intézkedések Peptől és Sammertől

Egy Bayern játékos a Kickernek beszélt a csapaton belül uralkodó helyzetről.

A Kicker beszámolója szerint a Pep Guardiola és a csapat közötti jó kapcsolat már nem létezik – erről állítólag egy Bayern játékos beszélt a magazinnak. A nem megnevezett profi szerint a csapatban uralkodó hangulat nem jó, legkésőbb a jelenlegi sérültek visszatérte után kalamajka lesz. Az állítólagos rossz hangulat fő oka Guardiola, akinek pár játékos viselkedése nem tetszik, több professzionalitást vár el. A Kicker szerint a jövőben az alábbi intézkedések kerülnek bevezetésre:





Testsúlyvizsgálat: A Hamburg elleni meccs előtt az egész csapat előtt kritizálta pár játékos testsúlyát. Pep azt akarja, hogy a játékosok szabályozzák magukat ezen téren.

Takarodó: Pep el akarja kerülni a fegyelmezetlenséget, ezért állítólag egy olyan döntést szeretne hozni, amelynek értelmében egy adott időpont után a játékosok már nem kapnak kimenőt. Ezen követelésben még nem született döntés.

Nincs hosszú túra: A játékosok állítólag egy olyan emailt kaptak, amelyben követelésre kerül, hogy a szabadnapok előtt hivatalosan jelentkezzenek le a klubnál, megakadályozva ezzel a felkészülés előtti hosszabb, akár külföldi utazásokat. – A Sport Bild szerint ez nem is inkább Pep, hanem Matthias Sammer kezdeményezése.

Hogy miért akarja Guardiola ezeket a követeléseket és miért gyakorol nyomást a csapatra? Mert nem akarja a játékosok támogatását elveszíteni és mert ő maga is nyomás alatt áll. A szezon végi búcsújának bejelentése után néhány játékos hajlamos arra, hogy pár százalékkal kevesebbet teljesítsen. – írja a Bild.

Hogy konkrétan kivel van problémája a mesterrel, arról szintén a Bild ír a pénteki számában: a lap információi szerint Vidalra és Ribéryre irányulnak az elégedetlenségek, ugyanis míg a chilei gyakran éjszakázik a városban, addig Ribéry nem eléggé intenzíven dolgozik a visszatérésén. A Bild továbbá azt is írja, hogy Guardiola kritikáival és Sammer emailjével sem értenek egyet a játékosok.

Vajon milyen hatással lesz ez a csapat teljesítményére, harmóniájára?

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top