Bajnokok Ligája

Lahm: Az ember örül az ilyen találkozóknak

A Bayern kapitánya és Robben a Juve ellen meccs előtt válaszoltak a sajtó kérdéseire.

lahmrob

Philipp Lahm:

A meccsről: Az ember örül az ilyen találkozóknak, sokáig szünet volt a Bajnokok Ligájában. Ez egy valódi klasszikus egy tradíciós csapat ellen, amely pillanatnyilag nagyon jó formában van. Természetesen tudom, hogy ez lesz a 100. BL mérkőzésem.

Az esélyekről: Egyszerű lenne, ha most 50:50-et mondanék. A Juve stabilizálódott és egy óriási széria van mögöttük. Ezért ez egy nehéz feladat lesz. Tavaly jogosan voltak ott a BL döntőben.

Mandzukicról: Az elővárakozás jelen van, ez egészen világos. Szuper időszakot élt át velünk, nagyon fontos játékos volt számunkra, mindenekelőtt a triplázó szezonban. A tiszteletünk természetesen nagy, de legfőképp egy ilyen csapat előtt tiszteleg az ember.

Kimmichről: Nagyon nagyon jól végzi a dolgát, amely nagy segítségére van a csapatnak. Párharcokban jól teljesít és agresszív. Joshua egy ideje már itt van és ismeri a rendszerünket. Az elmúlt hetekben nagyon nagyon jó feladatot teljesített.

Az eddigi BL meccsekről: Nem lesz egyszerű meccs. A 99 meccs között, amelyek mögöttem vannak, volt pár nehéz meccs. A Bajnokok Ligája döntő 2013 például nagyon nehéz volt. Óriási nyomás alatt voltunk, korábban két döntőt vesztettünk.

A sorsolásról: Léteznek könnyebb ellenfelek, de az ember örül neki, ez a Bajnokok Ligája. Két jó csapat ütközik össze. A várakozás nagy.

Guardiola szezonvégi távozásáról: Azt hiszem, hogy ez a csapat számára nem játszik nagy szerepet. Egy játékos sem gondol a következő szezonra. A pillanat majd eljön és az edzőnk méltó búcsút fog venni Münchentől. A maximális sikerrel akarja elhagyni a csapatot.

Az ellenfélről: Számunkra a sorsolás pillanatában világos volt, hogy nehéz feladat áll előttünk. Két mérkőzés lesz, amely mindenről szól. Most egy szuper szériában vannak, de csak a bajnokságban. Ez még mindig különbség.

A védelemről: A csapatban témát szolgáltatnak a sérültjeink, de ezen nem tudunk változtatni. Az edzőnek a legjobb formációt kell megtalálnia. Minden játékosnak, aki a Bayern keretében van, megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában és a Juventus ellen is helyt álljon.

A múltról: Csak azt tudom, hogy az elmúlt három Juve elleni meccs a mi javunkra dőlt el. 2013-ban itt továbbmentünk, otthon és itt is győztünk. 2010-ben otthon egy döntetlent játszottunk, majd 4-1-re győztünk itt. Pozitív emlékeim vannak a Juvéról.

Moratáról: Csak arról tudok, amit jelenleg a Juvéban teljesít – és ez nagyon jól mutat. Ő egy olyan játékos, akinek sok kvalitása van. De hogy őszinte legyek, nem követtem végig a teljes pályafutását.
Arjen Robben:

A csapatról: Természetesen mindig minden játékost a fedélzetünkön akarunk tudni. De a helyzet olyan amilyen, ezzel kell törődnünk. Fontosabb a karakter és a csapatszellem.

Dybaláról: Nem ő az egyetlen játékos, aki jó állapotban van, de ez a csapatteljesítményről szól. Nagyon jól felkészülünk. Tudjuk, hogy ő egy nagyon tehetséges játékos, aki különbségtételre képes.

Az állapotáról: Ismét jól érzem magam. Meccsről meccsre jobb lesz. Elégedett vagyok. Az egyetlen, ami hiányzik az a gólszerzés. Ehhez az elmúlt két meccsen hiányzott egy kis szerencse. De ezzel egyáltalán nem foglalkozom, a lényeg az, hogy a részemet elvégezzem a csapatban.

Mandzukicról: Azt hiszem, ez egy egészen különleges meccs lesz számára a bajorok ellen. Örülünk, hogy újra találkozunk. Ott volt, amikor tripláztunk. Megpróbál mindent megtenni, hogy a meccset a Juve nyerje. Nagyon jól ismerjük őt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top