Bajnokok Ligája

Ribéry: A lehető leggyorsabban akarunk gólt szerezni

A francia szélső mellett Lewandowski válaszolt a sajtó kérdéseire a Juve elleni BL nyolcaddöntő-visszavágó előtt.

riblew

Robert Lewandowski

A Juventus erősségeiről: Várnak a gólszerzési lehetőségre. Mindegy, hogy a bajnokságban vagy a Bajnokok Ligájában, de konstans módon játszanak. Nagyon erős csapatuk van, mindegy, hogy hazai pályán vagy idegenben szerepelnek. Mindenekelőtt védekezőleg állnak nagyon jó lábakon.

A Juventusról: Holnap türelmesnek kell maradnunk és nem pedig döntetlenre játszanunk. Mindig száz százalékot akarunk. Holnap nagyon összetettnek kell lennünk. Remélem megmutathatjuk, hogy mennyire jók vagyunk.

A Juventus hiányzóiról: Mindegy ki játszik a Juvéban, soha nincs gyenge csapatuk. Számunkra a legfontosabb, hogy a saját játékunkra figyeljünk.

Az odavágó hibáiról: A futballban ez megtörténhet. Holnap 90 percig kell játszanunk és nem csak 60-ig, mint az első mérkőzésen. Nem szabad hibáznunk. Egyszerűen nagyon koncentráltan kell játszanunk, akkor bejutunk a következő körbe.

Az olasz csapatok erősségeiről: Ha az ember le is győzi őket, az olasz csapatok soha nem veszítenek fejben. Mindegy mi volt az első félidőben, a Juve a végsőkig taktikusan játszott.

Ribéryről: Gyakran megmutatta, hogy ő egy nagyszerű játékos.
Franck Ribéry:

A taktikáról: Mindig győzni akarunk. Mindig támadólag, a megfelelő türelemmel és intelligenciával akarunk játszani.

A müncheni időszakáról: Már szinte 9 éve vagyok itt. Ez az otthonom. Természetesen voltak nehezebb időszakaim, de most újra a pályán vagyok, ez egy teljesen más élet.

Arról, hogy Robben nem volt ott a záróedzésen: Remélem nem komoly. Az orvosokat kell megkérdezniük erről.

Az ellenfélről: Védekezőleg nagyon jók és kevés területet kínálnak. Jól ismerik az olasz mentaitást. Mindig bonyolult ellenük játszani.

A jelenlegi formájáról: Fitt vagyok. A Bremen ellen volt a második alkalom, hogy ebben a szezonban 90 percet játszottam. Örülök, hogy képes vagyok rá.

A konkurenciaharcról: A konkurencia mindig jó. A világ egyik legjobb csapata vagyunk. Minden játékosra szükségünk van.

A Juventus erősségeiről: Nagyon jó védelmük van. Nagyon jó kontrákat vezetnek és a rögzített helyzetekben is nagyon veszélyesek. Holnap a lehető leggyorsabban akarunk gólt szerezni.

A Bayernnel való szerződéséről: Nagyon jól érzem magam Münchenben. Ha a pályán vagyok, az olyan, mint egy új élet. De a szerződésemről még Karl-Heinz Rummeniggével kell beszélnem.

Egy lehetséges kezdőtagságról: Fitt vagyok és készen állok. De erről az edzőnek kell döntenie. Vagy a pályán, vagy a padon leszek. Legszívesebben természetesen játszanék. Holnap mindenki feltüzelt lesz.

Alabáról és a lehetséges szerződéshosszabbításáról: Azt gondolom, minden topcsapat a soraiban tudná Alabát. Örülnék, ha a Bayernnél maradna. Számomra David Alaba a világ legjobb játékosa az ő pozíciójában. Privát emberként is egy szuper egyén.

Buffonról: Buffon az Buffon. Természetesen most egy kicsit idősebb, de mindig hihetetlenül erős volt. A legjobb hálóőr viszont számomra Manuel Neuer.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top