Egyéb

10 dolog, amit Sanchesről tudni érdemes

A 10 érdekességet a Bundesliga.de gyűjtötte ki a Bayern frissen igazolt játékosáról.

2610682

1. Renato ki?

Egy évvel ezelőtt valószínűleg még maguk a Bayern szurkolók sem tudták, ki az a Renato Sanches, becsületes nevén Renato Luz Sanchez. A 18 éves játékos tavaly októberben debütált a Benfica profijai között. Először egy UEFA Youth League meccsen tűnt fel igazán, amikor a Galatasaray elleni 11:1-re megnyert mérkőzésen játszott kiemelkedően. Azóta szinte kirobbanthatatlan a felnőtt csapatból.

2. Abszolút sikergarancia

Renato 24 bajnokin lépett pályára a portugál élvonalban, a Benfica ezeken a mérkőzéseken 2,79 pontot szerzett átlagban – és áll közvetlenül a bajnoki cím előtt. Sanches debütálása előtt mindösszesen 1,71 pontot gyűjtöttek be a vörösök és a tabella nyolcadik helyén tanyáztak.

3. Szinte teljességgel komplett

18 éves kora ellenére Sanches 176 centiméter magas és szinte egy tökéletes középpályás. Hihetetlenül sokat fut, nagyon párharcerős játékos, és a magas passzpontossági aránya mellett meglehetősen erős lábakkal rendelkezik. Az első profiként megszerzett gólját 30 méterről lőtte elemi erővel a kapu balfelső sarkába. Pep Guardiola a Benfica ellen párharc előtt így nyilatkozott róla: „Sanches messze az egyik legjobb fiatal játékos Európában. Sok kvalitással és személyiséggel rendelkezik, sokat fut a pályán. Nagy jövő áll előtte.”
4. Tapasztalat a nemzeti válogatottban

Renato Sanches az U15 óta 40 alkalommal lépett pályára Portugália különböző ifjúsági csapataiban, majd 18 profi klubmeccset követően behívót kapott egy márciusi, Bulgária elleni felkészülési mérkőzésre. A meccs végén egy rajongó a játéktérre futva nem Ronaldot, hanem őt ölelte át.

5. A Bayernnél már ismert

Sanches jövendőbeli kollégái már jól ismerik a portugál játékstílusát, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mindkét mérkőzését csapatának egyik legjobbjaként játszotta végig a Bayern ellen. A kora ellenére már hat BL-mérkőzésen vett részt.

6. Először potom pénzbe került

A Benfica 750 ezer euróért vásárolta a lisszaboni Club Aguias da Musgueira akadémiáról és 35 millió euróért továbbította a Bayernnek Renato Sanchest. Amikor a Benficához érkezett, mindösszesen 9 éves volt.

7. Családcentrikus ember

Renato Sanches a közösségi oldalakon is profi, az Instagram profilját 135 ezer rajongó követi figyelemmel. Különösen sok szelfit készít barátaival és családtagjaival, olykor pedig RnB éneket rögzít az autójából.

8. Rugalmasan bevethető

Hol találja meg a pozícióját a Bayern telített középpályáján Renato Sanches? Előnye, hogy a középpálya szinte összes pozíciójában tud játszani. A Benficában leginkább a védekező vagy a központi középpályás szerepkörében tetszelgett, de ugyanúgy tud a 8-as vagy a 10-es pozícióban is, de a széleken is jól szerepelni.

9. A Bayern első portugálja

Renato Sanches lesz a Bundesliga 19. portugál játékosa, a Bayernnek pedig az első.

10. Példakép: Ronaldinho

Sanchest a kinézete és a játéktéren betöltött pozíciója, szerepköre alapján Edgar Davidshoz lehetne hasonlítani, ám Instagramján Ronaldinhot nevezi meg idoljának. Mindketten ugyanazt a nyelvet beszélik.

https://www.youtube.com/watch?v=21DUvt67Fag

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top