Sajtótájékoztatók

Ancelotti első sajtótájékoztatója a Bayern edzőjeként

Carlo először állt a Bayern edzőjeként nyilvánosság elé, több témát is érintett.

03-Ancelotti_FCB_110716.variant846x476

Carlo Ancelotti:

Első szavai németül: Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy itt lehetek. Ezért szeretnék a Bayernnek köszönetet mondani. Nagyon jól érzem magam, mert a világ egyik legjobb klubjánál vagyok. Óriási kedvem van az új szezonhoz. Úgy hiszem, Guardiola barátom az elmúlt években kiemelkedő munkát végzett itt. Fantasztikus csapatunk van. Szeretném a szurkolóinkat is üdvözölni. Reménykedem, hogy fantasztikus szezonban lesz részünk. Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő hónapokban jobb lesz a német nyelvtudásom is. De azt hiszem mindenkinek a legjobb, ha angol vagy olasz nyelven kezdenek el kérdezni.

A taktikáról: A Bayern a világ legjobb legjobb klubja, amely nagyszerű tradíciókat ápol. Hogy szeretném-e ezt folytatni az világos. Támadófutballt akarunk játszani, ezt szeretem. A célunk, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk. Az embernek figyelembe kell vennie a játékosok személyiségét is. Nem azért vagyok itt, hogy forradalmasítsak. Guardiola munkája fantasztikus volt.

Az átigazolásokról: A piac augusztus végéig nyitva áll, ezért ki kell várnunk. De nem beszélünk új játékosokról. Jelenleg azokkal a játékosokkal fogok dolgozni, akik jelenleg a klubnál vannak. Aztán majd meglátjuk, mi fog történni az elkövetkezendő napokban.

Miért döntött a Bayern mellett?: A Bayern a világ egyik legnagyobb klubja. Mindenkinek tetszene ezt a klubot trenírozni. Pep Guardiola nagyon keves volt és egy üzenetet hagyott hátra. Most már én vagyok a másoik olasz, aki ezt a klubot edzi és remélem, hátrahagyhatok valamit magam után, csakúgy mint Giovanni Trapattoni.

Mi lesz Götzével?: Götzével ugyanaz a helyzet mint Benatiával. Gondolkodnom kell rajtuk. Számomra ő egy Bayern játékos. Egy hónappal ezelőtt beszéltem vele és elmondtam: Az én stílusom olyan hogy sokat váltok.

A nyomásról: Sokan kérdeznek róla. Mindig megvolt az a szerencsém, hogy topcsapatokat edzettem. Ott is mindig megvolt a nyomás, de a nyomást én nem ismerem. A Bayernnek nagyszerű történelme van.

A Bundesligáról: A Bundesliga egy nagyszerű bajnokság, nagyon nagyon jó csapatokkal. Tetszik a stadionok atmoszférája. Nincs erőszak, a stadionok szépek, az összkép pedig nagyon jó.

Münchenről: Szeretem ezt a várost. Ez egy új tapasztalat számomra és a kosztot is élvezni fogom itt. Tényleg nagyon közel van Olaszországhoz, talán ez megkönnyíti számomra a beilleszkedést is.

Az átigazolások befolyásáról: Beszéltem a klubbal róluk, persze. Mindannyian egyetértettünk és a klub nagyon jól dolgozik, hogy Renato Sanchest és Mats Hummelst megszerezték.

A munkamódszeréről: Egy edzőnek a játékosokkal való kapcsolat a legfontosabb. Az edzőnek kell a csapattal együtt dolgoznia. Egy edzőnek elképzelései vannak a játékról, de ennek a csapattal való elképzelésekkel is passzolnia kell.

A távolabbi jövőjéről: Nem tudom, hogy ez az utolsó munkahelyem-e. Maradhatok 24 évet is, mint ahogy Sir Alex Ferguson a Manchester Unitedben. Ezt sosem tudhatni.

A kulcsjátékosokról: Itt nem egy kulcsjátékos van, hanem sok. A keret nagyon jól van összeállítva és több porondon is helyt áll. Tudom, kit hol fogok szerepeltetni.

Nehéz BL-t nyerni, úgy hogy Guardiola nem nyert a Bayernnel?: Nehéz megnyerni a Bajnokok Ligáját. Pár csapatot le kell győzni. A cél a Bajnokok Ligája megnyerése, ez egyértelmű. Több porondon kell versenyképesnek lennünk. Nem monhatom, hogy a BL-elődöntő elegendő. De léteznek más klubok is. A munkám nem könnyebb vagy nehezebb azért, mert Guardiola nem nyerte meg a BL-t. Egy lenyűgöző edző után érkeztem ide. Guardiola itt megmutatta mennyire jó. Én is megpróbálom megmutatni, hogyan kell jó és eredményes futballt játszani.

Ancelotti egy korábbi, Bildnek tett interjújában további témákról is megszólalt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top