Sajtótájékoztatók

Ancelotti: A csapatszellem a legfontosabb

A Bayern új mestere megtartotta első sajtótájékoztatóját a klub edzőközpontjában.

carlopk

A nyelvről: Megpróbálok a játékosokkal németül beszélni, néha majd átváltok angolra. Néha beszélek olaszul is, mert Ribéry egy kicsit beszéli a nyelvet. Alonsoval és Bernattal spanyolul beszélek, de az edzésgyakorlatokat németül magyarázom el. Ez egyfajta professzionalitás kérdése.

Götzéről: Nincsenek új információim, Mario Götze számomra csakúgy mint korábban, jelenleg is Bayern München játékos.

Benatiáról: Új csapatot talált magának. Sok szerencsét kívánunk neki.

A védőhelyzetről: Jelenleg négy nagyon jó belsővédőnk van. Boateng, Hummels, Martínez, Badstuber. És Kimmich is tud ott szerepelni. Azt hiszem, jól el vagyunk látva ebben a pozícióban. Badstuber ezen a héten jól edzett, de szombaton még nem fog játszani. Két héten belül újra pályára léphet.

A később csatlakozó válogatott játékosokról: Nem probléma. A legfontosabb, hogy jól feltöltődjenek az új szezonra. Néhányunknak most hosszabb szabadságunk volt. Hosszú szezon áll előttünk és szeretnénk valóban kipihent állapotban lenni. Nem probléma, elég idő áll rendelkezésünkre.

A Kimmich-City pletykáról: Kimmich a mi játékosunk, ő egy nagyon fontos játékosa a mi csapatunknak. 100 százalék, hogy nálunk marad.





A Dortmundról: Jó csapatuk van, azt hiszem ebben a szezonban ismét nagyon nagyon erősek lesznek. Sok jó fiatal játékost szereztek meg.

A játékosok rugalmasságáról: Jó ilyen játékosokkal rendelkezni. Csakúgy mint Guardiola, ott fogom őket bevetni, ahol tudnak játszani.

A profikkal edző ifijátékokról: Van pár jó ifink az edzéseken. Számukra ez volt az első, hogy velünk edzettek. Nagyon emocionálisak voltak, egy kissé izgatottak voltak. Pár játékos közülök játszani fog szombaton. Az első hét után nem fogok mindenkit 90 percig játszatni.

A Pep Guardiola és a Manchester City elleni felkészülési meccsről: Jó kapcsolatban vagyunk, ez egy felkészülési meccs lesz. Számára szép lesz visszatérni és ünnepeltetni magát. Örülök, hogy egy régi barátot viszontláthatok.

A rendszeréről: Azt gondolom, hogy nincs győztes rendszer. A karrierem során sok különböző rendszerben játszattam a csapataimat. Az embernek egy olyan rendszert kell találnia, amelyben a játékosok jól érzik magukat, amelyben van meggyőződésük. A csapatszellem a legfontosabb. Szeretném, hogy a játékosaim felmenjenek a pályára és küzdjenek egymásért, kölcsönösen segítsék egymást. Szeretném, hogy a pályán egységesek maradjunk. Ez a siker kulcsa és nem a játékrendszer.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top