Átigazolási hírek

Hivatalos: Götze visszatér Dortmundba

Három év kitérőt követően Mario visszatér nevelőegyesületéhez.

mg

Mario Götze a 2016/17-es szezont már az egykori klubjában, a Borussia Dortmundban kezdi meg, ahol 2001 és 2013 között töltötte pályafutását. A Bayern akkoriban 37 millió euróért szerezte meg, a Bild szerint most 23 millió euró körüli összegért engedi el nevelőegyesületéhez a világbajnok támadót, amely összeg a különböző sikerek esetén 25 millióra emelkedhet fel.

„A megbeszélések nagyon sportszerűen és komolyan zajlottak le, ezért szeretnénk a Borussia Dortmundnak, valamint Marionak, az édesapjának és az ügynökének is köszönetet mondani. Azt hiszem, hogy átigazolás minden fél számára egy jó megoldás. Az FC Bayern köszöni Marionak a Bayern mezében eltöltött három évet és minden jót kíván neki a jövőre tekintve is.” – nyilatkozta Rummenigge az fcbayern.de-nek.

A 2014-es VB döntő sorsát megpecsételő játékost 2017-ig szóló szerződéséből vásárolta ki a Borussia, a sárga-feketék négy évre, 2020-ig láncolták magukhoz a Bayernben a hozzá fűzött reményeket nem beváltó Götzét. Mario a Bild szerint 10, prémiumok esetén 12 milliót keresett a rekordbajnoknál, az új szerződésében foglaltak szerint az elkövetkezendő években évi 8 millióban részesül majd.





Götze szavai a BVB hivatalos oldalán: „Amikor 2013-ban a BVB-től az FC Bayernhez igazoltam, tudatos döntést hoztam meg, amely mögül nem akarok kibújni. Három évvel később, 24 évesen már más szemmel tekintek az akkori döntésemre. Meg tudom érteni, hogy sok szurkoló nem tudta ezt hova tenni. Ma már nem hoznám meg ezt a döntést. Ha visszatérek az otthonomba, szeretnék a teljesítményem által minden embert lenyűgözni – főleg azokat, akik nem várnak tárt karokkal. A célom, hogy újra a legjobb játékomat nyújtsam. Mindannyiunkért, a klubért és a BVB szurkolókért.”

Mario Götze a Bayernben eltöltött időszaka során 114 tétmérkőzésen 36 gólt és 24 gólpasszt jegyzett, háromszor német bajnok, kétszer német kupagyőztes lett, 2013-ban a Európai Szuperkupát és Klub VB-t is megnyerte a Bayern Münchennel.

Rode után tehát egy újabb Bayern játékos döntött a Dortmund mellett, amely nagyon közel jár Schürrle megszerzéséhez is – a Bild szerint órákon belül hivatalossá válhat, hogy a Wolfsburg 30 millióért elengedi a VB-döntőben Götzének gólpasszt adó játékost. A Borussia többek között a 19 éves francia szupertehetséget, Ousmane Dembelét, a 22 éves EB-győztes Raphael Guerreirot, a Barcától érkező Marc Bartrát és a 18 éves török tálentumot, Emre Mort is megszerezte, így az elkövetkezendő szezonban komoly erőt képviselhet a hazai és a nemzetközi porondon is.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top