Bundesliga

8. forduló: Bayern München 2-0 Mönchengladbach

A Bayern 18 mérkőzés óta veretlen a Bundesligában.

fcbhippo-largesixteentonine

A Frankfurt és a Köln elleni döntetlen után a Mönchengladbach 2-0-ás legyőzésével a Bundesligában is visszatért a győzelem útjára a Bayern München, amely nyolc játéknap után 3 ponttal vezeti a tabellát Dárdai Pál csapata, a Hertha előtt. Carlo Ancelotti szerint az első félidőben mutatott játék a szezon eddigi legjobbja volt, a gólok is ekkor születtek: A kisebb sérüléséből visszatérő Arturo Vidal a 16. percben egy Rafinha beadást fejelt a léc alá, a 31. percben pedig a szintén nemrégiben teljesen fitté váló, idén először kezdő Douglas Costa biztosította be a vezetést egy jól helyezett lövéssel. A chilei a bajnokságban, a brazil pedig a szezonban először vette be a kaput. Az ellenfél a két klub elmúlt mérkőzéseihez képest méltatlanul gyengén szerepelt, a hazaiak szinte végig a markukban tartották a játékot, Schubert együttesének helyzete is alig akadt. A bajorok első félidei dominanciáját az általános statisztika mellett az is mutatja, hogy a Mönchengladbachot képviselő Fabian Johnson egyedüliként, egy alkalommal tudott az ellenfél tizenhatosán belül labdába érni. Ezzel a győzelemmel a Bayern immáron 18 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, ennél hosszabb szériát csak nyolc alkalommal tudott felvonultatni a klub.

A következő megmérettetésre szerda este kerül sor, a Bayern kupameccsen fogadja az Augsburg csapatát. A találkozót a Sport TV élőben közvetíti.





1-0 Vidal (16′)


2-0 Costa (31′)

FC Bayern – Borussia Mönchengladbach 2:0 (2:0)

FC Bayern Neuer – Rafinha (83. Kimmich), Martínez, Hummels, Alaba – Vidal, Alonso, Thiago – Robben (80. Sanches), Lewandowski, Costa (73. Müller)
Cserék Ulreich – Boateng, Bernat, Coman
Bor. M’gladbach Sommer – Korb, Elvedi, Vestergaard, Wendt (65. Schulz) – Hofmann (46. Jantschke), Strobl, Kramer, Johnson – Stindl – Hahn (78. Herrmann)
Cserék Sippel – Dahoud, Sow, Rütten
Játékvezető Dr. Jochen Drees (Münster-Sarmsheim)
Nézőszám 75.000 (teltház)
Gólok 1:0 Vidal (16.), 2:0 Costa (31.)
Sárga lap – / Kramer

A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top