Bundesliga

Kétgólos siker Brémában

A Bayern Lewandowski duplájával gyűjtötte be a három pontot a Weserstadionban.


A Bayern München a múlt heti győzelem után a második fordulót az ellen a Werder Bremen ellen játszotta, amely előző szombaton a Hoffenheim otthonában 1:0-arányban kikapott. Majdnem pontosan tíz éve, a 2007/08-as szezon második játéknapján csapatunk 4-0-ra nyert, a gólszerzők közé pedig az évekkel később is kezdő Franck Ribéry is feliratkozott. A francia meccs előtti nyilatkozatában elmondta, hogy mindig örömmel tér vissza ebbe a stadionba, szerinte az egyik legszebb a bajnokságban ez a stadion és, hogy idézzek is tőle „még mindig megvan a motivációm, természetesen szeretnék betalálni”. Neuer is fontos szereplője volt a szombati játéknap előtti híreknek, hiszen a német világbajnok kapus a Real Madrid elleni tavalyi BL-negyeddöntő alatt elszenvedett lábtörése után először kap helyet a kezdőben. Egyébként a sajtótájékoztatón még Ancelotti megköszönte Ulreich munkáját, akiről elég szépeket mondott, majd felhozta, hogy mégiscsak nálunk játszik a világ legjobb kapusa, és megnyugtatott mindenkit Manu állapotáról, később pedig elmondta, hogy első számú kapusként kezd a Bremen ellen. Legutóbb egyébként 2006 októberében egy bajnokin nyertek 3-1-re a zöldek, azóta hatalmas dominanciával mi hoztuk az összes meccset.


| A mérkőzésről:

Mint föntebb volt említve, kapusposzton tehát múlt héthez képest változás, Manuel Neuer kapitányként kezdett a kapuban, előtte az Alaba-Süle-Hummels-Kimmich-kvartett, amely a múlt héten megjósoltan akkor lépett volna utoljára így pályára, de végül Boateng lábadozásának vége későbbre sikeredett, így Martínez padra kerülésével újra ez a négyes állt fel. A középpályán a Vidal-Tolisso-Thiago hármas, akik pedig a kaput ostromolták elsősorban: Ribéry, Lewandowski és Arjen Robben. A padon kapott helyet Thomas Müller is, aki Coman, Rudy, Friedl, a nem 100%-os Martinez, Rafinha és a mostanra cserekapus Ulreich mellett helyezkedett el a Weserstadion kényelmes ülőhelyein a pálya szélénél. Az első pár percben meglepően kevés hibával futballozott a csapat, kicsit sem hasonlított a Leverkusen ellen játszott második félidőre a játék. Robben és Tolisso összjátékaival, valamint Kimmich felfutásaival szinte végig támadtuk az első tíz percet, néha Pavlenka mozdult ki, de a az újonnan igazolt francia középpályásunk a kapufát is kilőtte egyszer. Innentől a játékrész feléig már nem volt akkora nyomás a Werderen, sőt, a zöldek még a kapuig is eljutottak, de a végén Bartels rossz megoldást választott és Neuernek mozdulnia sem kellett. Aki már unta azokat a jelenteket, amikor vagy Joshua Kimmich vagy David Alaba beadását húzta le vagy ütötte ki az ellenfél kapusa, azoknak jó hír volt Alaba lövése, amely először tornáztatta meg a cseh kapust. Ezután visszaállt az első percekben látott játék. Hátul lazán passzolgatott a védekező ötös, de Neuer hibája után az oldalvonal mellől szabadrúgás következhetett, a pontrúgást követően pedig Niklas Sülének a gólvonalról kellett kirúgnia Augustinsson labdáját. A félidőig még több helyzetünk akadt, de a találkozó végül gól nélkül torkollott a szünetbe.


Robben fut el Delaney mellett a félidő felének környékén. – Forrás: twitter.com


A második félidő első nagyobb helyzetére az 55. perc végéig kellett várni, amikor Lewa közvetlen közelről fejelt Pavlenka kezei közé. Később Vidal próbálkozott, de a gellert kapott lövése hasonlóan a cseh birtokába került. A játék ezután egyenrangúvá vált, hiszen a Bremennek egyre több veszélyes felfutása akadt a kontrákból. A 68. percben Coman érkezésével kicsit felpörgött a támadásvezetésünk és a francia jobb oldalon kapott labdája után két cselt követően beadta a labdát, amire a lengyel csatárunk, Robert Lewandowksi nagyszerűen érkezett.Nem sokkal később, pontosan két perc múlva (már a gól után beállt Müllerrel) Lewandowski megduplázta mind az csapat, illetve az ő góljainak számát, miután Pavlenka lába között gurította be a játékszert.A 85. percben Rudy jött még, a bajorok pedig ezután végigpasszolgatták a meccset. Sokáig személyem szerint Pavlenka volt a meccs legjobbja, de abban a két percben lengyel játékosunk szárnyalt, így elvette ezt a címet a cseh kapustól, a mezőny legjobbja egyértelműen a duplázó Robert Lewandowski. A következő fordulóban a sokáig hazai pályán veretlen, tavalyi negyedik és idei Európa-liga résztvevő Hoffenheim otthonába látogatunk el…

| Statisztikák:

Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com


| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top