Bundesliga

CA: Boldog vagyok, szívesen hosszabbítanék is

Ancelotti a Mainz elleni hazai Bundesliga meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

Boatengről: Fitt, az Anderlecht ellen 20 percet már játszott. Akár a kezdőben is helyet kaphat, de erről csak holnap döntök. Ő egy kiváló játékos, sok tapasztalattal és kvalitással rendelkezik. Remélem, hogy a következő mérkőzéseken már a segítségünkre lehet.

Ribéryről: Beszéltem vele, minden rendben van, nincs probléma. Megértem a reakcióját.

Az Anderlecht elleni meccset követő csapatülésről: Az itteni szabályokról volt szó és remélem, hogy a játékosaim követni is fogják azokat.

A lehetséges rotációról: Lesz egy kisebb rotáció. Azok a játékosok, akik az Anderlecht ellen nem játszottak, holnap szerephez jutnak. Nagy rotációra viszont nem kell számítani.

A szerződéséről (felmerült pletyka szerint egy záradéknak köszönhetően a Bayern 2018 nyarán felbonthatja vele a szerződést): Nem szeretek a szerződésemről beszéli. De elmondhatom, hogy a kontraktusom 2019. június 30.-án ér véget.

A jelenlegi szezonról: Nem vagyunk topszinten, de nem is minden annyira rossz. Gyorsan fejlődhetünk. Gyorsabban, közvetlenebbül kell játszanunk előre. Pár játékosunk, például Vidal, James, Thiago vagy Boateng visszatér vagy az állapotuk folyamatosan javul. Vidal is a rendelkezésünkre áll holnapra.







A csapatról: Nem kell mindenkinek válaszolnom, aki a taktikáról vagy a stratégiáról akar beszélni. Köszönöm mindenkinek, aki tippel lát el, a szezon végén nagy mulatságot fogok rendezni nekik, lesznek nagyszerű ételek és kiváló bor. Ott mindent megbeszélhetünk.

A szabályok esetleges megszegéséről: Egy olyan klub vagyunk, amelynek szabályai vannak. Ezeket tiszteletben kell tartani. A sportigazgatónk ezeknek a betartását is felügyeli, nem én vagyok a felelős érte.

A jövőjéről: Boldog vagyok itt és ki akarom tölteni a szerződésem. Ezután szívesen hosszabbítanék. Ha ez nem történik meg, körül kell néznem – Angliához jó tapasztalatok és emlékek kötnek. De ugyanez érvényes Spanyolországra, Franciaországra és Olaszországra is. Még soha nem voltam Kínában, de soha nem tudni mit hoz a jövő. Erre jelenleg nem gondolok.

Robben és Lewandowksi kapcsolatáról: Bármikor megtörténhet, hogy egy játékos boldogtalan azért, mert a kollégája nem passzolta le a labdát. Ez történt kedden Robben és Lewandowski között is. De mindez csak azért fordulhatott elő, mert mindketten a maximumot akarják elérni.

A Mainzról: Jó csapatunk van, amely nagy intezitással játszik és agresszív presszinget alkalmaz, megfigyeltettem őket. De nagyon motiváltak vagyunk.

A csapatszellemről: Soha nem volt probléma vele. Különben nem döntöttünk volna el annyi mérkőzést a meccs kései szakaszában. Ismétlem: Nem vagyunk topszinten, de hamarosan azon leszünk.

A közelgő Oktoberfestről: A legfontosabb, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ezután lesz időnk ünnepelni az Oktoberfesten.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top