Bundesliga

Lewandowski jubilálhat

Történelmi magasságokban a Bayern lengyel sztárcsatára.

Robert Lewandowski a szombati Mainz elleni hazai meccsen a jubileumi 100. bajnokiján léphet pályára a Bayern színeiben. A 29 éves lengyel támadó az eddigi 99 meccsén 80 gólig jutott, a Bundesliga történelmében erre senki nem volt képes – Rudi Völler 73, Dieter Müller 67, Gerd Müller is csak 63 gólt szerzett az első 100 bajnokiján.




▪ Lewandowski átlagban 102 percenként szerez gólt, ezzel hatékonyabbnak számít mint a 105 percenként beköszönő Gerd Müller.

▪ A még aktív játékosok közül senki nem lőtt több gólt a lengyelnél. Az örökös góllövőlistán Lewa a 14. helyen áll három góllal elmaradva attól a Fritz Waltertől, aki 348 meccs alatt talált be 157-szer. Robertnek mindösszesen 230 meccsre volt szüksége a 154 gólhoz. Ezek közül bőven akadtak bal és jobblábbal, fejjel, büntető és szabadrúgások általi találatok is.

▪ Ha zsákszámra termeli a gólokat, Lewy akár már idén megdöntheti a Bundesliga legeredményesebb idegenlégiósának, Claudio Pizarronak a 191 gólos rekordját – mint feljebb írtuk, a lengyel jelenleg 154 gólnál jár.

▪ Lewa idén 3 bajnokin 3 gólt lőtt, a Mainz elleni örökmérlege pedig 9 meccs alatti 11 gólt mutat – négy alkalommal duplázni is tudott. Csak az Augsburg és a Freiburg ellen lőtt öt alkalommal is két gólt a támadó. Talán szombat késő délutánra a Mainz is ezen a listán szerepelhet.

Forrás: Bundesliga.de

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top