Bundesliga

Carlo: Thiago hiányzik, Robben játszhat, rotálni fogunk

Sajtótájékoztató a péntek esti Bayern – Wolfsburg meccs elébe.

Neuer visszatéréséről: Találkoztam vele, beszéltünk is. Az operáció jól ment végbe, várakozásunk szerint januárban térhet vissza. Jelenleg nyugalomra van szüksége, ezután közösen készülünk majd fel a szezon második felére.

James teljesítményéről: Nagyon elégedett vagyok vele és az egész csapat teljesítményével. A hangulat jó, de tudatában vagyunk annak, hogy a fociban bármelyik meccs alakulhat jobban illetve gyengébben is.

A keddi, Robbery nélküli széljátékról: Nem változtattunk a rendszerünkön, csak különböző játékosokkal játszottunk. Thomas Müllerrel és James Rodriguezzel a sorainkban valamelyest kevesebbet mozogtunk a széleken, többet az ellenfél vonalai között.

? A Wolfsburg elleni felállásról: Azok a játékosok, akik Gelsenkirchenben nem játszottak, nagyobb valószínűséggel kapnak lehetőséget a Wolfsburg ellen. Mindenképp rotálni fogunk.

? A személyi helyzetről: Neuer, Bernat és Alaba mellett Thiago is hiányozni fog, neki kisebb problémái adódtak a szeméremcsontjával, vasárnap viszont már edzhet. Ő és Alaba a PSG ellen remélhetőleg már bevethetőek lesznek. Robben jó állapotban van, készen áll a játékra.Starkéról: Míg Neuer újra fitt nem lesz, ő lesz a harmadik számú kapusunk Ulreich és Früchtl mögött.

A bajnoki esélyesekről 5 forduló után: Azt hiszem, hogy a Dortmundnak és a Bayernnek van a legjobb esélye a bajnokságra, de azért ott van a Hoffenheim is. A bajnokság nagyon izgalmas lehet, a Lipcsét sem szabad leírni.

Ismét Neuerről és az orvosi stábról: Alapesetben közösen hozzuk meg a döntéseket: A játékos, az edzői stáb, az orvosok. Neuer esetében mindannyian egyetértettünk, hogy edzhet. Amikor újra játékba állt, azt gondoltuk, hogy ez a helyes lépés. Természetesen nagyon szerencsétlenül történtek a dolgok, mert most újabb három hónapra esett ki. Sajnos az ilyesmi bármikor megtörténhet. Készen állt a játékra, elővigyázatosan kezeltük a visszatérését.

? Giovanni Mauri fitneszedzőről: Az egyetlen ember, aki nem volt bevonva a Neuer témába, az Giovanni Mauri. Ezért sportszerűtlen dolog, ha ő kapja a kritikát. Az edzői stábban egyáltalán nem ő a felelős Manuel egészségi állapotáért. Véleményem szerint Mauri a világ legjobb fitneszedzője.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top