Hivatalos

HIVATALOS: A BAYERN KIRÚGTA ANCELOTTIT!

A klub megnevezte az olasz ideiglenes utódját is.

A PSG elleni csúfos vereség következményeként betelt a pohár a Bayern vezetőinél és a mai sajtóhíreknek megfelelően hivatalosan is  bejelentették, hogy azonnali hatállyal megváltak Carlo Ancelottitól. Az 58 éves olasz mester sorsáról a meccset követő délutáni krízisgyűlésen döntöttek a felettesek. Bár a reakciók alapján nem okoz akkora meglepetést, a menesztés mégis kissé váratlanul – de egyáltalán nem érthetetlen módon – született meg. Carlo segítői, Davide Ancelotti, Giovanni Mauri, Francesco Mauri és  Mino Fulco is elhagyják a klubot.

Rummenigge: „Csapatunk teljesítménye a szezonkezdet óta nem felelt meg az elvárásainknak. A párizsi meccs egyértelműen kimutatta, hogy le kell vonnunk a következményeket. Hasan Salihamidzic és én egy nyílt és komoly megbeszélés során ezt elmondtuk Carlonak és megosztottuk vele a döntésünket is. Szeretnék köszönetet mondani neki a közös együttműködésért. Carlo a barátom és az is marad, de az FC Bayern érdekében egy professzionális döntést kellett meghoznunk. A csapattól most egy olyan pozitív fejlődést és teljesítményt várok el, amellyel a szezonra kitűzött céljainkat elérhetjük.”

Az olasz szakember nem elég, hogy tegnap zavaros kezdőt állított ki a pályára, a csapat játékában és taktikájában sem volt sok elképzelés. A menesztésnek persze voltak előszelei, a játékosok Pep Guardiola edzésmunkája után állítólag nem voltak maradéktalanul elégedettek az olasz módszereivel, nem látták a fejlődés lehetőségét, többször nyíltan kritizálták őt, illetve nem álltak ki mellette. Kiváló példa erre Robben tegnapi nyilatkozata arra a kérdésre, hogy mindannyian Ancelotti mögött állnak-e: „Ezt a kérdést nem fogom megválaszolni. A legfontosabb, hogy most csapatként tartsunk össze.” 

A klub tájékoztatása szerint a vezetőség kívánságára nyáron érkezett másodedző, Willy Sagnol veszi át ideiglenesen a pozíciót, a Hertha ellen már ő irányítja a csapatot is. A Bayern egykori játékosa 2014 és 2016 között a Girondind Bordeaux csapatát irányította, ezt megelőzően pedig a korosztályos francia válogatottnál volt edző.

Sorry, there are no polls available at the moment.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top