Egyéb

Ki passzol a Bayernhez?

A legnagyobb Bayern körüli témát természetesen az edzőkérdés szolgáltatja. Az (egykori) játékosok / szakértők  interneten fellelt nyilatkozatait ragadtuk ki, illetve a saját véleményünket is megosztjuk veletek.

[well type=””]
Khedira: Ismerem Thomas Tuchelt az ifikoromból. Ő egy nagyon okos ember, aki nagyon konyít a focihoz. A játékfilozófiája nagyon jól passzolna a Bayernhez.
[/well]

[well type=””]
Zickler: A szaktudás a legfontosabb, Thomas pedig már Mainzban és Dortmundban is bizonyította, hogy rendelkezik ezzel. Az ember személye is nagyon fontos, csak ezt távolról nehéz megítélni.
[/well]

[well type=””]
Hamann: Az a tény, hogy Thomas Tuchelnek Dortmundban problémái adódtak, nem jelenti automatikusan azt, hogy Münchenben is lesznek neki.
[/well]

[well type=””]
Sokratis: Tuchel egy nagyon jó edző, senki nem állította az ellenkezőjét. Ha a Bayernhez megy, természetesen ellenfelek leszünk. De a fociban ez előfordul.
[/well]

[well type=””]
Helmer: Kérdés, hogy Tuchel tanult-e a dortmundi időszakából. Azt hiszem, hogy a Bayernhez nagyobb szerénységgel menne.
[/well]

[well type=””]
Matthäus: Hoeness kívánsága Nagelsmann, a Hoffenheim és a Bayern közötti szálak izzani fognak. Ha az ember akar valamit, akkor az A megoldást kell akarni, addig pedig meg kell találni az átmeneti megoldást. Ezért nem hiszem, hogy Tuchel a Bayern edzője lesz.
[/well]

A mi véleményünk:

A Bayern természetesen nem dobhatja ki ezt a szezonját, ezért biztosra kell mennie: A 30 éves Julian Nagelsmann sem az oldalvonal mellett, sem az öltözőben nem rendelkezik elegendő tapasztalattal, illetve kérdéses, hogy a Hoffenheimmel bemutatott – nem kimondottan szép – játékstílusa mennyire passzolna egyáltalán a Bayernhez, illetve milyen új elképzeléssel tudna előállni a sokat tapasztalt játékosok számára. Brazzo ugyanis hangsúlyozta, a Bayernnek nem csak eredményesen, de szépen is kell játszania. Más kérdés, hogy Juliant maximum a következő szezonban lehetne mozdítani, addig pedig nem valószínű, hogy a még szintén lutrinak számító Willy Sagnol lesz a Bayern edzője. Kézenfekvő viszont a szabadúszó „német Guardiola”, Thomas Tuchel személye, aki Mainzban és Dortmundban is bizonyította szakmai rátermettségét és már tárgyalunk is vele. Taktikailag rugalmas, jó elképzelései vannak, szép focit játszat és nagy szerepe lehetne a Bayern egyre inkább közelgő, sőt aktuális generációváltásában. Az egyetlen kérdőjelet a túl erős személyisége jelenti, és bár a részletekkel nem lehetünk teljesen tisztában, Dortmundban ezért volt szükség a menesztésére is. Hoeness épp ezért állítólag Nagelsmannt akarja, ő is tisztában lehet vele, hogy  szakmailag Tuchel jelentheti a legbiztosabb megoldást. Cikkezgetnek Jürgen Kloppról is, de nem valószínűsítjük, hogy az óriási megbecsülése mellett félbehagyná a Liverpoolban elkezdett munkáját.

Ki volt a szezon legjobb fiatalja?

  • Aleksandar Pavlović (46%, 173 Votes)
  • Jamal Musiala (34%, 127 Votes)
  • Mathys Tel (19%, 72 Votes)
  • Alphonso Davies (0%, 1 Votes)
  • Bryan Zaragoza (0%, 1 Votes)

Total Voters: 374

Betöltés ... Betöltés ...Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top