Vezetőség és stáb

A Rummenigge – Hoeness ellentét

Megpróbáltuk összeszedni azokat a témákat, amelyekben nem egyezett a két vezető véleménye.

A Bayernnél kis túlzással évek óta egy húron pendült a vezetőség, illetve ha mégsem, a sajtóban nem tükröződött ki annyira a két főnök közötti hatalmi párharc, mint manapság. Röviden és tömören felsoroljuk azokat a témákat, amelyekben nem egyezett Karl-Heinz Rummenigge és a börtönből nemrég szabadult Uli Hoeness álláspontja, amelyben ha az egyik A-t, a másik B-t mondott:

? Ott van a nyári ázsiai túra, amely Ulinak nem teljes mértékben nyerte el a tetszését: „Amit most csinálunk, az határértékkel bír ahhoz képest, amit eddig csináltunk. Hogy feltétlenül szükség van-e a 12 napon belül 4 meccsre, úgy hogy közben egy másik országban is megjelenünk, azt biztosan megvizsgáljuk majd.” Rummenigge ehhez képest pozitívan értékelte a túrát: „Nagyszerű utazás, totális siker, minden csodálatos.”


 ? Robert Lewandowski híres Spiegel interjújával kapcsolatban is eltérő véleménnyel nyilatkoztak a felek. A lengyel a Bayern átigazolási politikája miatt emelte fel a hangját, szerinte többet kellene kiadnia topjátékosokra a klubnak. Rummenigge: „Sajnálom a kijelentéseit.” Pár órával később Hoeness alábbi nyilatkozata jelent meg a sajtóban: „Mindig jónak találom, ha egy játékos gondolatokat ébreszt és aggódik a klubjáért. Ez érte beszél.”


? Carlo Ancelotti menesztését követően is két különböző hangvételű nyilatkozatról olvashattunk. Míg Rummenigge a hivatalos közleményben barátjaként és jövendőbeli barátjaként is nevezi meg az olaszt, addig Hoeness még aznap este használt „költői” kifejezést Carlo szerepéről. „Az ágyadban lévő ellenség a legveszélyesebb.”


[well type=”well-lg”]
Rummenigge a Hoenessel való kapcsolatáról:
„Uli bebörtönzése olyan volt, mint egy válás. Még nem házasodtunk újra.”
[/well]


? A sportigazgató kérdésében is eltért a két vezető akarata, míg Rummenigge az előző szezon végén visszavonult Philipp Lahmot szerette volna, addig Uli Hoeness a barátját, Max Eberlt látta volna legszívesebben a Bayern vezetőségében. Lahm épp Uli hatalmi fölénye miatt mondta vissza a felkínált pozíciót, Eberl pedig szintén a nagyobb befolyása miatt maradt Mönchengladbachban. A választás végül Hasan Salihamidzicra esett, aki mindkét féllel jó kapcsolatot ápol és ahogy azt a bemutatásakor is hangsúlyozták, minden tárgyaláson ott lesz – valószínűleg a két fél közötti egyensúly megtartójaként.


? Hogy egy újabb példát említsünk, nagy kérdés, a Bayern mikor veszi fel a lépést az európai topklubok átigazolási politikájával. Míg a klub elnöke azt nyilatkozta, hogy „Egy játékosért 100 millió eurót kiadni az FC Bayern számára elfogadhatatlan”, addig a klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója csak úgy nyilatkozott: „Csak a 10 parancsolat van kőbe vésve.”


? A legújabb véleményeltérést pedig az edzőkérdés szolgáltathatja: Mint ismert, Uli Hoeness nagy rajongója a 30 éves Julian Nagelsmannak, korábban már a klub utánpótlásedzőjeként is megszerezte volna a Hoffenheim jelenlegi, nem túl sok tapasztalattal rendelkező mesterét, akkor és most is a klubja szólhat közbe. Ahogyan pedig arról a Bild beszámolt, Thomas Tuchel legnagyobb pártolója Karl-Heinz Rummenigge a klubnál, aki minden követ megmozgat a 44 éves edző megszerzéséért. A BVB egykori mesterének alkalmasságát Hoeness kérdőjelezi meg. Nem csoda, karakán egyénisége miatt őt kevésbé lehetne zsinóron rángatni… Viszont szakmai hozzáértése miatt rá Uli sem mondhat végleg nemet.// A Bild és a Sky cikkei nyomán.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top