Bundesliga

JH: Müller kapitányként is példakép

Heynckes a HSV elleni idegenbeli meccs (szombat, 18:30) előtt tartott sajtótájékotatót. 

A HSV elleni meccsről: Tudom, hogy ez egy nagyszerű történelemmel rendelkező hagyományőrző klub. Meg kell próbálnunk folytatni azt, amit a hazai meccseken elkezdtünk.

Az első napokról: Ez egy teljes munkaidős állás, lassan újra örömet okoz. Látom hogy reagálnak a játékosok az edzésgyakorlatokra. Minden remekül halad. Nagyon jól rajtoltunk, de semmi több, a meccsek utáni elemzések során nem csak a pozitív dolgokat láttam meg, hanem azokat is, amelyek nem mentek olyan jól.

A rotációról: A csapat is látta, hogy a Celtic ellen csak egy új játékost vetettem be. Saját tapasztalatból tudom, hogy először újra a megfelelő vágányra kell térnünk, önbizalmat kell szereznünk. Először szeretnék minden játékost megnézni, meggyőződni arról, hogyan állnak fizikailag és mentálisan. A felállás azon fog múlni, hogy mik a személyes megérzéseim amikor figyelek egy játékost. Ez alapján hozom meg a döntést.

Müller teljesítményéről: Szüksége van még valamire, hogy visszanyerje a régi formáját. Szombaton és szerdán is kezdőként lépett pályára, a Celtic ellen 13 km-t futott. Ebből a 13-ból egyet teljesített magas intenzítássasl. Ebből is látszódik, milyen fontos volt számunkra ezen a meccsen, és hogy hamarosan újra a régi lesz. A következő hetekben óriási feladatok és sok utazás vár ránk. Ahogyan láttam sprintelni és védekezni Thomast az nagyszerű volt. Kapitányként is példakép.

A sztárok kevés lehetőségéről: Beszélek a játékosokkal és mindenki megkapja a lehetőségét. Ebben a tekintetben nem lesz probléma, először sikereket kell elérnünk.

Izgalmas marad a Bundesliga? Ez az amit a Németországban élő emberek szívesen vennének, izgalmas ha nem csak a Bayern lehet a bajnok. És úgy tűnik, jelenleg hármas harc alakult ki. A Dortmund és a Leipzig természetesen nagyon jó csapatok. Pár területen tudunk még keményen dolgozni, ezek után még jobbak lehetünk.

Marad Bayern edző? Az én koromban alapesetben nem csinálná ezt egy edző, de az ember mindig csak annyira idős, amennyire annak érzi magát. Mindig jól kijöttem a nyomással, de a jelenlegi időszakom határozott, ehhez tartjuk magunkat.

Sok gól lesz a meccsen? A lehető legnagyobb tisztelettel kell illetni az ellenfelet, valamint ezúttal idegenben játszunk. A HSV sokkal jobb, mint ahogy azt a legutóbbi eredmények mutatják.

A téli edzőtáborról: A Bayernnek szüksége van Katarba utaznia, viszont ezután úgy lesz, ahogyan azt szeretném és ahogy elképzeltem. Erre világos tervem van, hamarosan megbeszélem a vezetőséggel. A szilvesztert mindenképp az asszonnyal töltjük.

Hamburgról: Ez egy álomváros, a lányom és a vőm is ott él, aki egy bankban dolgozik. Gyakran tartózkodom ott és a klub is egy óriási történelmet tud felvonultatni. Nagyszerű város, jól érzi magát itt az ember. Csakúgy mint Münchenben. Tisztelettel kell oda utaznunk.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top