Gazdaság

A Bayern újabb gazdasági rekordadatokat jelentett be

Ez továbbra sem jelenti azt, hogy nagy változás állna be az átigazolási politikában.

Bár csak november 24-én kerül megrendezésre a klub éves közgyűlése, a Bayern már most bejelentette, hogy újabb, 640 és fél millió eurós rekordforgalmat generált. Az adózás előtti profit 22,2 százalékkal, 66,2 millió euróra nőtt, ez adózást követően 39,19 millió euróra csökken – ez még mindig 18,6 százalékkal jobb mutató, mint az előző gazdasági évben.

Jan-Christian Dreesen, a Bayern gazdasági felelőse: „A BL-negyeddöntőből való kiesés és a kupadöntőn való részvétel hiánya körülbelül 25 millió euró forgalmunkba került. Mindazonáltal tovább növekedtünk és csakúgy mint korábban, most is Európa topklubjai közé tartozunk.”

Rummenigge 15 éve tagja a Bayern vezetőségének, a forgalom azóta négyszeresére, a bejegyzett tagok száma pedig háromszorosára nőtt, jelenleg 290.000 főt számlál. Szerinte a Bayern kiváló példa a komoly és tartós gazdasági politikára. Ez viszont továbbra sem jelenti azt, hogy az átigazolási politikában jelentős változás állna be: „A jelenlegi szezonra 100 milliót adtunk ki játékosra, ez a mi tekintetünkben is sok pénz. Világos stratégiánk és filozófiánk van. A jövőben több saját tehetséget kell átcsoportosítanunk. Ugyanakkor továbbra is a megfelelő játékosokat akarjuk felfedezni és megszerezni a piacon.” – A nyilatkozat alapján tehát józan paraszti ésszel kikövetkeztethető, ha a több játékosra kiadott 100 millió sok pénz, egy játékosra sem valószínű, hogy kiadunk annyit – legalábbis ez egyelőre nincs kilátásban.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top