Bundesliga

Soványka győzelem, de három pont a Hamburg otthonában

A Volksparkstadion gyepén mindössze egy gólra volt képes Heynckes gárdája, Thomas Müller pedig sérülést szenvedett.


A hétköznap lejátszott hazai BL-találkozón aratott három gólos győzelem után a Bayern München észak felé vette az irányt, hogy a kilencedik fordulóban a Hamburger SV csapatával mérkőzzön meg. A meccs előtt tizenötödik helyen álló hamburgi gárda nem volt túl jó formában, lássuk, hogy a bajorok hogyan hosszabbították az ellenfél mélyrepülését…


| A mérkőzésről:

Jupp Heynckes a következő csapatot küldte a pályára: Ulreich / Alaba, Hummels, Süle, Rafinha / Tolisso, Vidal / Coman, James, Robben / Lewandowski. Bőven rotált tehát a mester, ráadásul a kolumbiai „újfiú”, James Rodriguez először kezdett a Bayernben mióta új az edző.

A helyenként unalmasnak mondható első húsz perc nagyobb mezőnyfölényt hozott részünkről. Arjen Robben és Kingsley Coman is helyzetbe került, de ennek az időszaknak igazából a védőink voltak a legfőbb szereplői, hiszen a hazai kontrákat ők állították meg nagy hatékonysággal. A 39. percben az a Gideon Jung kapott pirosat, aki pár perccel azelőtt egy hatalmas ziccert alakított ki a Bayern kapuja előtt. Marco Fritz azért küldte ki a svájci középpályást, mert Comant futtában találta el hátulról, ráadásul nem kevés erőszakossággal. A félidőig már nem történt semmi (nem mintha addig kapkodtuk volna a fejünket a helyzetek felé), a bíró pedig hármat fújt a sípjába.


null

Villan a piros a csúnya szabálytalanság után. | Forrás: twitter.com/fcbayernus


A második negyvenöt percet már a padon töltötte a félidő előtt besárguló James Rodriguez, helyére pedig Thomas Müller érkezett. A német szereplője is volt az első gólnak a mérkőzésen, hiszen az 52. percben ő adta a gólpasszt Corentin Tolissónak, aki a belső védők szerencsétlenkedése után lőtte a hálóba a labdát. 0-1!



Sajnos az asszisztáló klubikonunk később összeszedett egy sérülést, így tíz percet a pályán töltve adta át a helyét Thiago Alcantarának. Nem sokkal a csere előtt egyébként Sven Ulreich mutatott be egy klasszis védést André Hahn lövésénél, a hazai együttes tehát közel állt a gólszerzéshez. Később a beálló Thiago tüzelt, de a kapufán pattant kísérlete, majd egy szöglet után fejelt és ismét az alumíniumoszlopot találta el. Ez volt a szezon hetedik, majd nyolcadik Bayern-kapufája a bajnokságban, amely a legmagasabb mutató a maradék 17 együttes előtt.

Így is maradt a végére az állás, Marco Fritz még megvárta Joshua Kimmich pályára lépését (Coman helyére), majd utána lefújta az összecsapást. Legközelebb Lipcsében játszunk német kupameccset, méghozzá szerdán.


| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top