Sérülés

Müller hetekre dőlt ki, állítólag Hummels is megsérült

A sérüléshullám tovább sújtja a bajorokat, Hummelsnek nincsenek komoly fájdalmai.

Kép: Bild.de

Az ábrán 1-es számmal látható az izomszál, ez szakadt el Müllernek is.

Sokként érte a Bayern szurkolókat a Bild vasárnap esti híre, miszerint Thomas Müller combizomköteg-szakadás miatt legalább 5-6 hétre harcképtelenné vált. A Bayern hétfő délelőtti közleménye szerint a  28 éves támadó más fajta sérülést szenvedett, izomszálszakadás miatt 3 hétre dőlt „csak” ki.

Thomas a Hamburg elleni meccs félidejében állt be csereként, gyorsan kiosztotta a győzelmet jelentő gólpasszt, majd az 55. percben kényszerű okokból váltotta őt Thiago. Jupp a meccs után úgy nyilatkozott, Müller elmondása szerint csak görcsöt kapott vagy izomkeményedés miatt nem tudta folytatni a játékot. Persze honnan is tudta volna Neuer csapatkapitány-helyettese, hogy ennél azért nagyobb a baj, amikor pályafutása során szinte még soha nem szenvedett komolyabb sérülést.

A futballsérülések statisztikáival foglalkozó fussballverletzungen ábrája szerint az ilyesfajta sérülésekkel átlagban 25 napot hagytak ki a Bundesliga játékosai. A rizikó elkerülése miatt így egy legalább egy hónapos Müller-kieséssel nyugodtan számolhatunk.

Szintén vasárnap este hullott le a lepel Mats Hummels állítólagos sérüléséről, akinek az MR-vizsgálatok után kiderült, hogy a bokaizületi tokja szakadhatott el és a Leipzig elleni játéka is kérdéses, írta a Bild. Az erre a sérülésre vonatkozó adatokat a klub nem jelentette (még) be, viszont ha beigazolódik Mats bokaproblémája, akkor a kockázat elkerülése végett pár meccset ki kellene hagynia a Bayern belsővédőjének. A már említett fussballverletzungon nem találtunk becslést ennek a sérülésnek a kihagyási időtartamáról, egy korábbi eset alkalmával viszont 3 hetet kellett kihagynia az egyik düsseldorfi játékosnak. Persze nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, reméljük a lehető leggyorsabban teljesen egészségessé válik ő is.

UPDATE: Hummels elmondta, csak egy kis fájdalmat érzett, amely szerinte teljesen normális dolog. Tehát nem sérült komolyabban.



További személyi helyzet: Manuel Neuer és Franck Ribéry nem állhat tartósan a  Bayern rendelkezésére, Bernat és Martínez visszatérése viszont már jó stádiumban van. Javi hamarosan a teljes csapatedzést teljesíteni tudja, Juan is már a labdával gyakorlatozik. Müllert Thiago vagy James, míg Hummelst adott esetben Süle pótolhatja. Az újra és újra előforduló sérülési pechszéria tudatában kíváncsian várjuk, a téli átigazolási időszakban gondoskodnak-e erősítésről a Bayern vezetői. A négy támadóposztra jelenleg négy-öt játékos, Robben, Coman, James, Lewandowski és Thiago áll csak rendelkezésre.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top