Német Kupa

Drámai továbbjutás Lipcsében

A rendes játékidő és a hosszabbítás során sem született döntés, büntetőkből a Bayern bizonyult jobbnak.

Jupp Heynckes a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, drámai és intenzív meccset vár a Leipzig ellen, viszont ennyire drámaira valószínűleg ő maga sem számított, félidőben az orra vére is megeredt. Egy Bayern-drukkerként csúnya, de semleges szemmel mégis színvonalas mérkőzésen nagy nehezen, de büntetők után továbbjutottunk az 53. perctől 70 percen keresztül emberhátrányban játszó Lipcse otthonában, Keitát állította ki az olykor-olykor kettős mércével tevékenykedő Zweyer. A rendes játékidő és a 2×15 perces túlóra is 1-1-el ért véget, a szétlövésben az utolsó rúgóig mindenki hol több, hol kevesebb magabiztossággal, de belőtte be a sajátját. Werner vétett, de fogalmazhatunk úgy is, hogy Sven Ulreich érezte jól az irányt és hárította az ifjú honfitárs büntetőjét. A rengeteg hibát vétő játékvezetővel ellentétben Gulácsi Péter kiváló teljesítményt nyújtott, a meccs második felében ő tartotta életben a sokáig veszélyesen, de 10 emberrel már fáradt csapatát. Ez nem a Lipcse, de nem is a Bayern napja volt és bár müncheniek a meccs végét játékban és helyzetekben is uralták, emberelőnyben tették mindezt. Egy biztos, a csapatszellemnek nem ártott ez a nyögvenyelős győzelem, hétvégén már a bajnokságban és hazai közönség előtt gyűjthetjük be a Lipcse ellen a három pontot.




[well type=””]A rendes játékidőben és a 2×15 perc hosszabbítás után:
RB Leipzig 1-1 FC Bayern
Forsberg (68′ – büntető) ill. Thiago (74′)

A büntetőpárbaj végkimenetele:
RB Leipzig 4-5 FC Bayern
Bernardo, Kampl, Halstenberg, Orban, Werner
Lewandowski, Alaba, Hummels, Rudy, Robben

RBL: Gulácsi – Bernardo, Orban, Upamecano, Halstenberg – Keita, Kampl – Sabitzer (102. Laimer), Forsberg (109. Klostermann) – Poulsen (80. Werner), Augustin (57. Demme)

FCB: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Tolisso (88. Rafinha), Vidal (57. Rudy) – Robben, Thiago (101. Wriedt), Coman (60. Martínez) – Lewandowski

[/well]

Szavak helyett beszéljen magáért a mérkőzés hosszú, 14 perces összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top