Akadémia

Ki is az a Kwasi Okyere Wriedt?

A Bayern támadója extázisban élte meg a tegnapi meccset. Nagyvonalakban bemutatjuk őt nektek.

A klub általános ügyeiben tisztában lévő szurkolók számára is ismeretlenül csenghet Kwasi Okyere Wriedt neve, persze a bayernszektort rendszeresen olvasók régóta tisztában lehetnek azzal, bizony létezik ilyen nevezetű játékos a klub alkalmazásában.

Wriedt pályája az elmúlt négy hónapban óriási fordulatot vett, tavaly még a harmadosztályú Osnabrückben játszott, tegnap a Bayern kiütéses meccsén kapta meg a bizalmat. 23 éves létére nem aggathatjuk rá, hogy egy kimondott toptehetség – a Bayern viszont – egy ificsatárunk sérülése miatt – mégis leigazolta őt a második együttesébe. Rögtön a megszerzésének a napján debütált, sőt, még aznap megszerezte az első találatát is, de emberhiány miatt a profik nyári felkészülési meccsein is játszott, azokon is berámolt párat. A hamburgi születésű, ghánai és német állampolgárságú Otschi becenévre hallgató Wriedt nevéhez az idei 12 ifimeccsen már 9 gól és 3 gólpassz társul, a pár nappal ezelőtti, 1860 elleni Regionalliga meccsen is ő tálalta fel a győzelmet jelentő találatot.Több sem kellett ahhoz, hogy Lewandowski támadóalternatívájának a hiányában bekerüljön a profik meccskeretébe, Jupp a Freiburg ellen nevezte őt először, élesben viszont csak a tegnapi, Leipzig elleni meccs 100. percében küldte fel a pályára. Milliméterek hiján majdnem sikerült is az álombemutatkozás, kapufát ért fejese közelebb állt a gólhoz, mint Thiagon kívül bármelyik másik Bayern-játékos próbálkozása. Játékban is feltűnő volt Kwasi bizonyítási vágya, óriási motiváltsággal szállt be a mérkőzésbe. Wriedt egyébként személyiségéből adódóan nagyon könnyen beilleszkedett a Bayern amatőr és proficsapatába is, közösségi bejegyzések alapján társai között is nagy népszerűségnek örvend.

A Bayern profikeretébe bekerülő újoncoknak hagyományszerűen énekelniük kell a csapat előtt. Wriedt produkciója nagyon tetszett a csapatnak, érdemes végignézni.

A goal.com az első nagyobb interjút is elkészítette vele, ebből ragadunk ki pár részletet.

▪ Tudtam, hogy milyen fontos ez a meccs. Ha valaki két évvel ezelőtt mondta volna, hogy az FC Bayernben fogok játszani, őrültnek neveztem volna. Ezt nem hiszem el, egyáltalán nem tudom mi történt itt. Egyszerűen nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a mester játékperceket adott és közvetlenül a pályán támogathattam a csapatot.

▪ Jupp azt mondta, a baloldalon játsszak, legyek gólveszélyes és lőjem meg a sorsdöntő találatot. Majd egy kisebb fogadást kötöttünk, de sajnos csak a kapufát találtam el. Igazából nem fogadtunk semmiben, csak motiválni akart.

▪ Egy percre szükségem volt ahhoz, hogy felfogjam, tulajdonképpen milyen játékosokkal vagyok egy pályán. Ez az első labdaérintésemig tartott, ezután megpróbáltam a lehető legjobban elvégezni a feladatom.

▪ Hogy ez volt-e életem legszebb napja? Mindenképp. Ezt az eredményt, ezt az élményt nem veheti el senki tőlem. Fogalmam sincs, hogyan fogok ezután aludni, azt hiszem le sem fogom tudni hunyni a szememet.

▪ Néha azt hiszem, hogy valamilyen film szereplője vagyok és meg kell böknöm magam, mert nem tudom elhinni.

▪ Minden edzés egy álom, brutálisan sok a kvalitás, a legmagasabb a színvonal. Rengeteget tudok tanulni.

Akárhogy is alakul a roppant szimpatukus Wriedt jövője, ahogy ő is elmondta: a tegnapi meccset senki és semmi nem veheti el tőle. Minden jót kívánunk neki.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top