Interjúk és nyilatkozatok

James: Jól érzem magam Münchenben

A Lipcse ellen gólt szerző és jól játszó kolumbiaival a TZ készített interjút.

James, gratulálunk a második Bayern-mezben elért gólodhoz.
Köszönöm szépen! Nagyszerű érzés volt először betalálni a saját közönségünk előtt. Azt hiszem, hogy mindannyiunk számára jó meccs volt. A Leipzig ellen kidolgoztunk pár jó lehetőséget és a vezetésünk után a három pont sem volt már igazán veszélyben.

Kérem beszéljen a személyéről. Sokat beszéltek a Münchenbe való beilleszkedéséről. Hogy van jelenleg, két Bayernnél eltöltött hónap után?
A Leipzig elleni kupameccs előtt kisebb problémáim voltak a hátammal, de már jól vagyok. Minden edzésen megpróbálok padlógázt adni, hogy később a meccseken is bizonyíthassak. Természetesen még szoknom kell az új müncheni életstílust, de ez napról napra jobban megy. Jól érzem magam itt.

A sajtóban pár helyen a beilleszkedési problémája volt a beszédtéma. Világosítson fel minket erről!
Természetesen egy teljesen új élet alakult ki itt számomra és a Bayern játékstílusát is el kell sajátítanom. Ez nem megy egy-két nap alatt, a németországi hidegről nem is beszélve (nevet). De azt hiszem, hogy végsősoron itt minden a labdarúgásról szól. Azt csinálom amit szeretek, ezért Münchenben is teljesen boldog vagyok. Különösen az olyan meccseknél, mint amilyen a mai volt, amelyen sikerül véghezvinni amit elterveztem. Ez megadja nekem a szükséges erőt a továbbiakra.

Jupp Heynckes is a legmagasabb hangvételben beszél magáról. Milyen a vele való kapcsolata, vele, aki kiválóan beszél spanyolul?
Nagyon jó. Ő egy nagyon tapasztalt edző, aki rendkívüli nyugalmat és higgadtságat sugároz magából. Sok dolgot átélt, ezt megállapíthatja az ember. Csakúgy, mint az összes többi edző esetében, akinek az irányítása alatt dolgoztam, nála is igaz: Megpróbálok mindent magamba szívni, tanulni tőle és játékosként is tovább érni alatta. Az, hogy beszél spanyolul, természetesen hihetetlenül megkönnyíti az egészet.

Szomorúan élte meg Carlo Ancelotti menesztését? Az ő kívánságára igazolt a Real Madridból az FC Bayernhez.
Ilyesvalaminek senki nem örül, de a futballban gyorsan változnak a dolgok. Mindannyian, aki a futball világában mozgunk, el kell fogadnunk ezt. Az embernek mindig számolnia kell azzal, hogy bizonyos dolgok egy csapásra megváltozhatnak. Csak annyit mondhatok, hogy hálás vagyok Carlonak mindenért, amit az irányítása alatt tanulhattam.

Milyen szerepben látja önt Heynckes? A Leipzig ellen a baloldalon és középen is látni lehetett önt játszani.
Azt hiszem, az új edző alatt sem fog sokminden változni. A balszélen kellett játszanom, sok támadás során húzódtam középre. Így lehetek veszélyes.

És mindez a Münchenben uralkodó alacsony hőmérséklet ellenére sikerült. Kolumbiaiként nem ezt szokhatta meg.
Bölcs előrelátással már egész jól felszerelkeztem a télre. Egy kabát számomra önmagában még kevés, ezért beszereztem még egy párat. Tényleg nagyon hideg van itt, de ez egyáltalán nem számít. A müncheni időszakomat egy teljesen új életnek élem meg, ehhez az is hozzátartozik, hogy új dolgokkal ismerkedem meg. Lassan, de biztosan megkedvelem ezt is.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top