Átigazolási hírek

Lewandowski sérülése nem komoly, több pihenőt szeretne

A klub télen támadóalternatíva után nézhet, mutatjuk a mi elképzeléseinket.

Lewandowski tegnap este mindenkire ráijesztett, amikor combját fájlalva a félidő utolsó percében cserét kért. Szerencsére csak elővigyázatosságból jött le: „Nem akartam kockáztatni, egy kis nyugalmat akartam. Olyan volt, mint egy görcs, de semmi több. A Celtic elleni meccs számomra ugyanolyan fontos, mint az azutáni a Dortmund ellen. Ott győznünk kell.”

A Bayern vezetősége főképp azért nem igazolt támadót Lewa mögé, mert a kiváló mutatókkal rendelkező és nem túl sérülékeny lengyel folyamatos játéklehetőséget akart. Ennélfogva nehéz olyan minőségi alternatívát találni, aki megelégszik az epizódszereppel és aki a minőségi és mennyiségi cserék tudatában be tud kerülni a Bayern meccskereteibe. Alapvetően Thomas Müller számít Lewa helyettesének, a német sérülésével viszont jelenleg nincs minőségi megoldás. Most viszont arra utalt Robert, hogy nem ártana mögé egy cserecsatár:

„Ez a szezon tényleg nehéz számomra. Jelenleg a Bayernnél és a válogatottnál is háromnaponta lépek pályára kezdőként. De egy játékos sem képes arra, hogy minden meccsen 90 percet játsszon. Jelenleg nincs más lehetőség, nincs tartalékunk a pozíciómba.”Jupp Heynckes is jól tudja ezt, egy korábbi sajtótájékoztatón ő is elmondta, a klub jól tenné, ha a téli szünetben körbenézne a piacon, Hasan Salihamidzic sportigazgató szerint a Bayern mindenképp ezt is fogja tenni. A legnagyobb kérdés valóban az, ki az a minőségi támadó, aki a komolyabb tétmeccseken megelégedne a mellőzéssel.

Szerintünk átmenetileg az ificsapatoknál kellene szétnézni, ha épp nem Kwasi Okyere Wriedt jelentheti a pótlást, márpedig úgy néz ki, hogy nem ő fogja, akkor ott van a Regionalligában , az U19-ben és a Youth Ligában 14 meccsen 19 gólt jegyző 18 éves német Manuel Wintzheimer, vagy akár a 16 éves (!), de szintén nagyon tehetséges, 11 meccsen 14 gólt szerző Oliver Batista Meier is. További lehetőségként merülhet fel az idén gyengébben teljesítő, de továbbra is sok potenciállal rendelkező Franck Evina neve. Ők azonnal a klub rendelkezésére állhatnának, a téli szünetig bőven ki lehetne próbálni legalább az egyiküket, talán Wintzheimer tűnik a legreálisabb megoldásnak, ő akár már a keddi, Celtic elleni BL-meccsen is bekerülhet a profik közé, Wriedtet ugyanis vele ellentétben a szezon elején nem nevezték a Bajnokok Ligája keretbe. Persze a másik végletben is el lehetne gondolkodni, az állandó sérüléshullám miatt egy Alexis Sanchez-szerű, BL-ben is bevethető univerzális toptámadó sem jönne rosszul a keretbe…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top