Egyéb

Robben: Skóciában győznünk kell

A holland szélsőnk válaszolt az FCBayern.TV újságírójának pár rövid kérdésre a Säbener Straße-n.

Arjen Robbent az FCBayern.TV kérdezte a skót bajnok Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A holland beszélt a játékrendszer változásáról és Lewandowski sérülésével kapcsolatban is kérdezték, ő pedig természetesen válaszolt is.



Riporter: Egyvalamiről biztosan híres a Celtic csapata, az pedig nem más, mint a szurkolók által teremtett hangulat. A nagy tapasztalatodat nézve – hogyan készülsz a meccsre?

Robben: Minden meccs fontos a számomra, de a Bajnokok Ligája más. Sosem játszottam még ebben a stadionban karrierem során. És ahogyan én hallottam, még a tévén keresztül is elképesztő a légkör ott. Ezért is várom nagyon az összecsapást, de természetesen összpontosítanunk kell a játékunkra is, mert nyernünk kell.

Lewandowskinak Münchenben kell maradnia. Mekkora hátrány ez nektek, hogyan és miben fog változni a játékotok?

Ez egy nagy csapás és nem az egyetlen. Több társam sérült, páran pedig elég sokáig azok is maradnak, viszont csak akkor lehetünk a legeredményesebbek, ha mindenki az edző rendelkezésére tud állni. Robert az újabb játékos, aki hiányzik, de fátylat kell rá borítanunk. Nem szabad azon filóznunk, hogy ki hiányzik, inkább azokról kell beszélnünk, akik itt vannak és mindent megtesznek a jó munkáért. Jó kvalitású csapat a miénk.

Tudsz legelöl játszani, mint csatár?

Nem tudom, voltam már középcsatár, még Pep kezei alatt párszor és azt hiszem egy Dortmund elleni kupadöntőre is beszálltam erre a posztra. Tudok ott is focizni, de az edző dönti el, hogy ki hol játsszon, hogy ki legyen középen a támadó.

Mennyire vagy magabiztos a két Lipcse elleni meccs után és milyen mérkőzésre számítasz kedden?

Ezt a magabiztosságot át kell hoznunk a BL-meccsre is, azonban nem szabad elszállnunk. Tudjuk, hogy még nem maxoltuk ki a teljesítményünket, van hova fejlődnünk. Ha meg tudjuk tartani a határozottságunk, akkor azt rá kell erőltetnünk a pályán való hozzáállásunkra is. Csak ekkor tehetjük meg a következő lépést. A Celtic elleni meccs sem kivétel, mindenért teljes erőbedobással kell dolgoznunk.


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top