Bajnokok Ligája

Ügyes helyzetkihasználás Skóciában, három pont a Celtic ellen

A Bayern München, ha nehezen is, de nyerni tudott a Celtic Parkban és az újabb három egységgel tartja a második helyet (9 ponttal) a Paris Saint-Germain mögött. 

A Bayern München, ha nehezen is, de nyerni tudott a Celtic Parkban és az újabb három egységgel tartja a második helyet (9 megszerzett ponttal) a Paris Saint-Germain mögött, de már továbbjutott a kvartettből. 


Nir Bitton (23) ügyel James Rodriguezre az első félidő elején. Az izraeli középhátvéd a hazaiak legjobbja volt, több szereléssel és okos passzokkal hívta fel magára a figyelmet.


| A mérkőzésről:

A hétvégi RB Leipzig elleni győzelem után csak két szabad napja akadt a játékosoknak, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulója előtt regenerálódjanak. Lewandowski kiesésével nagyot változott a Bayern kezdője az előbbiekhez képest. Jupp Heynckes tizenegyében a kapus személye egyelőre állandó, a skótok ellen is Sven Ulreich állt az alumíniumoszlopok között. A védelemben Rafinha és Süle két találkozónyi kihagyás után kezdett újra, mellettük Boateng és Alaba jutott szerephez (érdekességképpen az osztrák balhátvéd annyi gólt szerzett karrierje során a BL-ben, ahányat a teljes Celtic-kezdő fel tud mutatni ugyanilyen keretek közt). A középpályán a Vidal-Martinez-Tolisso hármas mozgott, míg támadásban a két szélsőnk Coman és Robben volt, az egyedüli középcsatárt pedig James Rodriguez játszotta.

A Bayern München nem igazán kezdte jól az összecsapást, hiszen a Celtic okosan játszotta át a védelmünket és kétszer-háromszor helyzetbe is került, azonban támadóik, Dembelé rutintalansága és Armstrong hatalmas hibája megmentett minket a gyorsan bekapott góltól. A huszonkettedik percig kellett várni az mérkőzés első Bayern-találatára, amelyet Sven Ulreich remekbe szabott kirúgása készített elő. Az előrerúgott labdát Kingsley Coman vette le és az ellenfél hátsó alakzatát megbolondítva begurította a kapuba. Kapusunk egyébként az első német lett, aki ezen a játékosposzton jegyezhetett asszisztot a BL-ben. 0-1!



Az első játékrész végéig a Celtic előtt akadtak a legnagyobb lehetőségek, de a skót bajnok nem tudott élni velük, így Danny Makkelie sporttárs egygólos idegenbeli vezetésnél tartott szünetet 45 perc után.

A második félidő eleje csendesen telt. A 60. percben Heynckes cseréhez folyamodott: a sem rosszul, sem kiemelkedően jól játszó Arturo Vidal köszönte szépen a lehetőséget és átadta a helyét a jó formában lévő Sebastian Rudynak.  Elég frusztrálóan telt a következő pár perc, hiszen a skótok nem hagytak fel a meccsel és még ezek után is ziccerbe kerültek. A 74.  minutumban aztán kimaxolták a helyzeteik, McGregor nem totojázott Ulreich-hel szemben és a kapus lábai közt rúgta a kapunkba a játékszert. 1-1!



Három perccel később aztán újra nálunk volt az előny: Javi Martínez ugrott magasra David Alaba beadása után és fejelte be az osztrák labdáját! 1-2!



Így halloween napjára érve elég rémisztően sérült meg a spanyol a fejesgól után, de később ápolással helyre hozták a nyílt sebet. Még Kimmich és Thiago ugrott be csereként, lényeges esemény pedig nem történt már, ezért a 96. percben (!) a holland játékvezető lefújta a mérkőzést, megszereztük a nyolcaddöntős pozíciónkat, így készülhetünk a következő összecsapásra, amely a Signal Iduna Park gyepén lesz, méghozzá a Bundesliga-második Dortmund ellen…

| Statisztikák:

Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com

| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top