Akadémia

Youth League: A 16 éves srác volt a nyerőember

Oliver Batista Meier két álomgóljával a Bayern megfordította a Celtic elleni találkozót. Mutatjuk a találatokat is.

Két kulcsembere, Manuel Wintzheimer és Franck Evina nélkül kellett kiállnia a Bayernnek a Celtic otthonában lejátszott UEFA Youth League meccsen, előbbi a profik között kapott helyet, utóbbi valószínűleg kisebb sérüléssel küzd. A hazaiak a 61. percben meg is szerezték a vezetést, a teljes meccs statisztikáját figyelembe véve mindenben jobbak is voltak a Sebastian Hoeness által kiállított csapatnál, viszont köztudott, a focit gólra játsszák. A 73. és a 94. percben jött is a mindösszesen 16 éves Oliver Batista Meier és fő specialitásai által, szabadrúgásból és egy csodálatos szólóból megfordította a meccset, a Bayern ezzel be is jutott a YL nyolcaddöntőjébe.

Meier ezzel az idei 13. meccsén már a 18. gólját lőtte, emellett 9 gólpasszt is kiosztott. Nem véletlenül hangsúlyoztuk korábban is,  rövidesen érdemes lenne kipróbálni a profik között. Gianluca Gaudino és Pierre Hojbjerg 17 évesen debütáltak a Bundesligában, utóbbi épp Jupp Heynckes irányítása alatt. Ezek alapján nem is jelentene akkora irrealitást, ha a szezon során valamikor lehetőséget kapna a német-brazil támadó.

Felállás: Hoffmann – Stanisic, Götze, Mai, Rieg, Heiland – Zaiser (76. J. Herrmann), Jelisic (63. Stiller), Pudic – P. Herrmann (59. Butler), Batista Meier

A csoport állása:

 





 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top