Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Szünet? Ha rajtam múlik, nem!

A DFB.de-nek tett nyilatkozatában a gyomorbántalmak miatt majdnem távolmaradó Kimmich beszélt többek között a BVB-meccs előzményeiről.

Szombat délutánig úgy tűnt Joshua nem játszik, végül egy gólpasszt is kiosztott.

Herr Kimmich, mindannyian meglepődtünk azon, hogy annak ellenére, hogy pénteken nem utazott el az FC Bayernnel Dortmundba, mégis ott volt a német Clásicó kezdőcsapatában. Az éjszaka folyamán meggyógyult?
Elkaptam egy vírust, egy fertőzést. A gyomrom nem igazán volt rendben, de már minden jó, már nem vagyok fertőző.

A Celtic elleni keddi Bajnokok Ligája meccsen pihentetve volt. Mikor észlelte az első tüneteket?
Csütörtökön szabadnapunk volt, ezen a napon szerencsére már nem volt problémám. Tulajdonképpen már pénteken is edzhettem volna, viszont a fertőzésveszély miatt egyénileg edzettem és csak szombaton reggel utaztam el, így senkit nem tudtam megfertőzni a csapatból.

Meglepődött, hogy ennek ellenére Jupp Heynckes a kezdőcsapatban számolt önnel?
A terv része volt, hogy a csapat után utazok ha időben egészséges leszek. Nagyon örültem annak, hogy játszhattam, de természetesen ez még korántsem volt biztos, a záróedzésen ugyanis nem vettem részt. Ezután végülis tudtam edzeni. De ismétlem, a fertőzésveszély miatt nem akartunk kockáztatni.

Jól bírta a teljes játékidőt?
Fizikailag nem voltam hátrányos helyzetben. Nem is volt problémám a 90 perc kibírásával.

A Dortmundban elért 3-1-es eredmény egy döntő fordulópontnak számít? A Leipzig előtti négy és a BVB előtti hat pontos előnnyel akár már az előzetes döntés is megszületett a bajnokságban?
Hányadik fordulót is írjuk? A tizenegyediket! Mit mondhattunk volna mi négy forduló után?! Szóval ez velünk is előfordulhat. Természetesen remélem, hogy velünk nem esik meg, hogy négy meccsen csak egy pontot szerzünk. Mi a legutóbbi négyből tizenkettőt gyűjtöttünk be. De figyelmesnek kell lennünk, egyikünknek sem szabad azt mondani, hogy a bajnokság eldőlt. Ezenkívül a Leipzig másodikként csak négy ponttal van tőlünk lemaradva. Ha egy meccsen bukunk, mindannyian közel kerülhetünk egymáshoz a tabellán, ráaádásul a tavaszi szezonban játszunk a Leipzig és a Dortmund ellen is. Egyszerűen továbbra is el kell végeznünk a házi feladatunkat és remélnünk kell, hogy a konkurencia is bukdácsolni fog.

Milyen érzés két hétig, a válogatott szünet ideje alatt a tabellára tekinteni?
Nagyon, nagyon jó. Illetve a DFB-kupában is továbbmentünk, bejutottunk a nyolcaddöntőbe. A Bajnokok Ligájában is mindenképp továbbjutunk és a PSG elleni utolsó csoportmeccsen meglátjuk, milyen lesz a csoportgyőzelemért való küzdelem. Nagyon jó meccs után vonulhatunk szünetre és az Anglia és a Franciország elleni válogatott meccset is élvezni  tudja az ember.

A Bayern formájára való tekintettel alkalmatlan időpontban érkezik a válogatott szünet?
Nagyon sok fontos mérkőzésünk volt. Pár játékosunknak, például Arjen Robbennek nagyon jót tesz a szünet – de David Alabának és Mats Hummelsnek is, ők is nagyon sokat játszottak. Közülünk sokan az utolsó hetekben futottunk ki a teljesítményünkből, párunknak fizikai problémái is adódtak. Remélem, hogy a szünet után teljesek leszünk és ezután még több kvalitást tudunk felvonultatni majd a pályára.

A Nationalelfben 2016 nyara óta 24 válogatott meccset abszolvált, ebből 23-mat egymás után, teljes egészében. Ez már most a harmadik legjobb mutató a német labdarúgás történelmében. A Londonban megrendezendő és a kölni mérkőzésen jót tenne egy nap szünet?
Tehát ha rajtam múlna, akkor nem.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top