Interjúk és nyilatkozatok

James: Mindent megteszek – az utolsó percig

Rodriguez az fcbayern.de-nek és az fcbayern.tv-nek is nyilatkozott – többek között az új életéről, a szabadidős tevékenységéről, a Bundesligáról, Juppról is.

James a Bundesligában eltöltött 326 játékperce alatt 2 gólt lőtt és 3 asszisztot adott, átlagosan tehát 66 percenként járult hozzá egy gólhoz. Ez a legjobb mutató a ligában.

James Rodriguez alig több, mint négy hónapja érkezett meg a Bayernbe és idővel egyre jobb formát mutat új csapatában, ez több gólban és gólpasszban is megmutatkozik – a közelmúltban a Lipcse elleni bajnokin ő maga talált be, a BVB ellen pedig két gólpasszt is kiosztott. De nem csak a pályán, az új környezetében is egyre otthonosabban érzi magát a 26 éves játékos. Ezen a héten Kolumbia válogatottjának második felkészülési meccsét lemondta, hogy korábban térhessen vissza csapatához, Pekerman szerint ez öt év alatt egyszer sem fordult elő.

James, hogy érzed magad Münchenben? Mi tetszik neked leginkább az új városban és az új életedben?
Számomra ez egy új élet és én elégedett és boldog vagyok. Összehasonlítva, a többi ligában ahol eddig játszottam, itt minden egy kicsit nyugodtabb. Az ember nyugodtan elmehet sétálni. Az FC Bayern egy nagy klub, amely mindig a nagy sikerekért harcol.

A Bayern szurkolók időközben a pályán már megismerhettek téged, de mit csinálsz a szabadidődben?
Nyugodt ember létemre szívesen vagyok otthon, ahol nyugalmam van. Szívesen nézek sorozatokat, különösen ilyen hideg időben. Jelenleg a Vikingeket és az American Horror Story-t nézem. Természetesen szívesen FIFA-zok a Play Stationon, ha épp ráérek.

Volt alkalmad a csapattársaiddal is játszani?
Sajnos még nem, de feltétlenül meg kell szerveznünk.

Van különleges rituáléd, mielőtt pályára lépsz?
Nem, nincs rituálém, nem gondolok ilyesmire. De hiszek Istenben. Már gyermekkorom óta nagyon fontos számomra Isten, ezért mindig amikor betalálok, köszönetet mondok neki.

Gyakran látunk a közösségi oldalaidon táncolni. Mi a kedvenc zenéd?
Tulajdonképpen mindent szeretek, de a Salsát és a Reggaet különösen. Kolumbiában mindannyiunknak állandó boldogságérzete van és szívesen táncolunk, jó hatással van ránk.

Szorgalmasan tanulod már a németet? Tudsz már valamit nekünk mondani?
Például tudom már a „Danke”, „Bitte”, „Guten Morgen” „és a Gute Nacht”, „Alles gut” kifejezéseket. Lassan egyre biztosabbnak érzem magam a nyelvvel, ettől függetlenül nehéz.

Nagyjából négy hónapja játszasz Németországban. Mik az első benyomásaid a Bundesligáról?
Itt több figyelmet helyeznek a fizikai vagy a taktikai dolgokra. De ahogyan azt mindig is mondtam, ha technikás vagy és jól tudsz focizni, akkor a futball az egész világon ugyanolyan.

Mit várhatnak a szurkolók még Jamestől? Mik a céljaid ebben a szezonban?
Remélem, hogy tudunk címeket szerezni és megmutathatom magam a pályán. Mindent megteszek majd, az utolsó percig. Címeket akarok nyerni ezzel a nagyszerű klubbal.


Interjú az fcbayern.tv-vel:

James, úgy döntöttél, hogy a második kolumbiai felkészülési meccsen nem veszel részt. Miért döntöttél így és miért tértél vissza a Säbenerre?
Ez egy fontos döntés volt, sokáig gondolkoztam rajta. Jó volt, hogy újra a csapattal edzhettem. A döntést a kolumbiai edzői stábbal közösen beszéltük meg. Megértették, hogy egy jó fázisom van itt. Számomra világos volt, hogy újra itt kell lennem és újra a többiekkel kell edzenem. Most egy hosszú hét áll előttünk és jól feltudunk készülni. Azt hiszem a megfelelő döntést hoztam meg.

Pekerman úgy vélekedett, hogy újra a „régi Jamest” látni és az elmúlt hetekben Jupp Heynckes is dícsérte a teljesítményedet. Mindez azon múlik, hogy időközben a Bayernbe és a Bundesligába is igazán megérkeztél?
Azt hiszem, hogy egy kicsivel több hiányzik. Való igaz, hogy az elmúlt meccseken jobb teljesítmény nyújtottam, valószínűleg azért, mert többet is játszom. Az látható, hogy annál nagyobb a ritmusa az embernek, minél több játékperc van a háta mögött, minél többet játszott. Ha többet játszasz, normális, hogy jobban is teljesítesz. Szerintem ezen múlik.

Beszéltél a Bayernhez való beilleszkedésedről. Mi nehezebb számodra? Németül tanulni vagy 0 fokban edzeni?
Azt hiszem a hideg egy kicsit kemény, de lassan alkalmazkodok az új életemhez és az új nyelvhez is. Vannak óráim és már többet megértek. Egy kicsit kemény, de mindenhez alkalomazkodom, ami a Bayernnel kapcsolatos.

Beszéljünk újra a fociról. A csapat minden meccset megnyert, mióta Jupp Heynckes visszatért. Hét meccs, hét győzelem. Milyen a közös munka vele?
Ő egy nagyszerű életpályával rendelkező edző, óriási tapasztalattal. Tudja hogyan akar játszatni minket. Tudja hogyan játszanak a játékosok. Az ember észreveszi, ha valaki ilyen sokáig benne van a futball világában. Sokat tanulok tőle, és lépésről lépésre megértek mindent, amit tőlem akar.

Reméljük, hogy gyakran láthatunk a pályán. Köszönjük az interjút James!


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top