Bundesliga

Győzelem az Augsburg ellen, már hat pont az előnyünk a tabellán

Magabiztos győzelemmel tértünk vissza a Bundesliga hétvégi kerékvágásába.


A sérülésmentesen zárt válogatott szünet után a szurkolók nagy örömére újra Bayern-meccsel folytatódott a szezon. A 12. bajnoki fordulóban a bajorok az Augsburg együttesét fogadták, mely a mérkőzés előtt a tizedik helyen állt, nagyszerű formában. Lássuk, hogyan alakult Jupp Heynckes újbóli edzősködésének nyolcadik összecsapása…



| A mérkőzésről:

Heynckes kezdője egészen érdekesre sikeredett: a szezon eleji „Boateng- és Alaba-hiányos” védőötös újra összeállt. Ez azt jelentette, hogy Ulreich előtt a Rafinha-Hummels-Süle-Kimmich négyes kezdett. A középpályát Arturo Vidal, Javi Martínez és James Rodriguez uralta, míg a támadásainkat a Robben-Lewandowski páros és mögöttük/mellettük Juan Bernat játéka jelentette. Coman ínszalag-problémák miatt maradt ki, ő az elmúlt meccseken kulcsszereplő volt a spanyol balszélső helyén.

A visszatérő Bernat posztja azért alakult ilyen kérdésesre, hiszen a mérkőzésen sokszor visszazárt Rafinha segítségére sietve, azonban az első negyedóra végén két nagy helyzetet is kialakított.  Az ellenfél válasza ezekre a támadásokra a durva belépők voltak. Először Rani Khedira szabálytalankodott sárga lapot érően, majd pár perccel később Opare és Gouweleeuw is hasonló büntetésben részesült Markus Schmidt bírótól.

A félidő feléig inkább a jobb oldalunk érvényesült, Joshua Kimmich és James Rodriguez többször jól játszott össze. Utóbbi beadásából született meg az első gólunk. A 31. percben kolumbiai szabadrúgásból vágta az ötös irányába a labdát, majd egy hosszas kavarodás után Arturo Vidal  fordulásból vágta a léc alá a játékszert. 1-0!



Hét minutummal később már kettő volt a különbség a két fél között. A veszélyesen játszó Caiuby veszített labdát a félpályánál, majd egy gyors kontrát vezetve a gólszerző chilei passzolt Robert Lewandowskinak, aki kíméletlenül elgurította Hitz mellett. A lengyel egyébként Gerd Müller után az első játékos lett, aki mind az első hat hazai összecsapáson betalált. 2-0!



A félidő végén aztán ezzel a differenciával vonultak öltözőbe a csapatok. A második játékrész mesésen kezdődött a mi szempontunkból. Javi Martinez megindulása után kipasszolt a szélre, ahol Kimmich állt, majd a német beadta és ötödik asszisztját ezzel meg is szerezte, hiszen Robert Lewandowski vágta be a levegőből érkező játékszert. Ez jelentette az idei Bayern-idény harmincadik találatát, amely 2,5-ös gólátlagnak felel meg. Természetesen ezzel is élen járunk a többi német együttes közt. 3-0!



Heynckes cseréi Alaba, Tolisso és Rudy voltak, akik Bernatot, Vidalt és Robbent váltották. Utóbbi az egyetlen futballista a keretben, aki a visszatérő edző összes meccsén pályára lépett (ez nyolc egységnyit jelent).

Csöndesen telt a hátralévő tíz perc és Schmidt bíró sípszói után már egy újabb meccsre való készülődés került napirendre. A Lipcse két pontot veszített, így a tabellán már hat pont az előnyünk velük szemben. Legközelebb az Anderlecht ellen játszunk Belgiumban, november 22-én.


| Statisztikák:

Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com

| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top