Bundesliga

Előzetes: Mönchengladbach – Bayern München

Két remek formában lévő csapat ütközik a bajnokság 13. fordulójában.


⚽ Bundesliga, 13. forduló: M’Gladbach – Bayern ?

? 2017.11.25. szombat, 18:30 ?

? BORUSSIA-PARK (59.724)


Jupp Heynckes, a mönchengladbachi születésű Gladbach nevelés 2013. május 18.-án a Borussia-Parkban játszotta visszatérése előtti utolsó bajnokiját, emlékezetes meccsen 4-3-ra győzött csapatával. 1651 nappal ezt követően most visszatér karrierjének startállomására és a remek formában lévő, Dortmund előtti negyedik helyen álló nevelőegyesülete ellen kellene tovább folytatnia a 100 százalékos, 9 meccses győzelmi szériáját.  A Gladbach a legutóbbi nyolc bajnokijából ötöt megnyert, illetve a távoli közelmúltban  is sok borsot tört a Bayern orra alá, főleg hazai pályán jelenthetnek veszélyt a sok kimaradóval utazó bajorok ellen.


? Közös múlt:

Összesen: 105 meccs, 51 győzelem, 32 döntetlen, 22 vereség | 196:128-as gólarány
A Bundesligában: 98 meccs, 47 győzelem, 29 döntetlen, 22 vereség | 184:121-es gólarány
Gladbachban a ligában: 49 meccs, 12 győzelem, 18 döntetlen, 19 vereség | 65:79-es gólarány

A tavalyi szezon 25. játéknapján lépett utoljára pályára a Borussia-Parkban a Bayern, Müller góljával sikerült elhozni a három pontot. Hazai pályán Vidal és a nyáron 46 millióért távozó Douglas Costa góljával 2-0-ra győztünk a bolhák ellen.


? Érdekességek, statisztikák:

◼ Heynckes visszatérése óta a Bayern mind az öt bajnokiját megnyerte (14:1), öt pontos hátrányból hat pontos előnyt kovácsolt csapatával.

◼ A Mönchengladbach a legutóbbi hat bajnokijából csak egyet veszített el, idén először érték el a BL-helyt érő negyedik helyet.

◼ Jupp Heynckes és Dieter Hecking ketten több Bundesliga meccsen edzősködtek, mint a többi 16 csapat trénere összesen (1009 és 980).

◼ A Mönchengladbachi születésű Jupp a legutóbbi 30 bajnokiján veretlen a Bayernnel, ezzel beállította az egyéni rekordját.

◼ A Bayern a legutóbbi 15 bajnokijából csak hatot nyert meg a Gladbach ellen (öt döntetlen, négy vereség).

◼ Lewandowski a 18 elsőosztályú csapatnak egyaránt betalált, de a Mönchengladbachnál kevesebb gólt senkinek sem lőtt: 11 meccsen csak egyszer volt eredményes.

◼ Joshua Kimmich a Bayern gólpasszkirálya a bajnokságban, öt gólt készített elő a fiatal jobbhátvéd. Lahmnak 12 játéknap után soha nem volt ennyi asszisztja.





? Sajtótájékoztató:

Dieter Hecking: Nekünk is megvan a szándékunk a meccs megnyerésére – ha sokat megvalósítunk abból, amit az elmúlt hetekben mutattunk, akkor reális esélyünk is van rá. A Bayern ellen természetesen csak kevés hibát engedhet meg magának az ember. Személy szerint jelenleg nem látom olyan jónak őket, de a sok hiányzójuk ellenére óriási kvalitásaik vannak. Ha jó napot fogunk ki, a szurkolóink támogatásával nagy küzdelemre kényszeríthetjük őket.

Jupp Heynckes: Optimista vagyok, hogy újra topteljesítményt tudunk majd nyújtani egy olyan ellenféllel szemben, amely az elmúlt hetekben ilyen jó teljesítmény nyújtott. A sajtótájékoztató további részleteit ide kattintva olvashatjátok. 


? Előzetes kezdők:

Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Kramer, Zakaria – Hazard, Grifo – Stindl, Raffael

Bayern: Ulreich – Bernat, Hummels, Boateng, Kimmich – Tolisso, Martínez – James, Vidal, Coman – Lewandowski


? Hiányzók:

Mönchengladbach: Jonas Hofmann, Ibrahima Traoré, Tobias Strobl, László Bénes, Mamadou Doucoure

Bayern:  Két friss kiesője van a Bayernnek, Thiago hosszabb, míg Robben rövidebb időre vált harcképtelenné. Rajtuk kívül valószínűleg hiányozni fog a pénteken még Münchenben edző Alaba, Rafinha, Müller hármas is. Ribéry is nagyon jól halad, de neki valamivel több időre van szüksége, Jupp nem fog kockáztatni. Természetesen Neuer sem lesz ott, ő még nagyban a lábközépcsonttörését heveri, továbbra is gipszelt lábbal és mankóval közlekedik.


?‍Játékvezető:

Manuel Gräfe lesz a meccs játékvezetője, míg az oldalvonal mellett Guido Kleve és Markus Sinn fog asszisztálni. Dr. Jochen Drees és Benedik Kempkes lesznek a videós segítők. A 44 éves spori 41 meccset fújt pályafutása során a Bayernnek, 41 meccsből 25-ször győztek, 9-szer kikaptak a bajorok. Gladbach-mérlege: 26 meccs, 10 győzelem, 10 vereség.


? Közvetítés:

Eurosport 2, 18:30 élő


? Stream:

sport365.com (Soccer), Reddit streamgyűjtő


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top