Interjúk és nyilatkozatok

Javi Martínez: Mintha mindig is a középpályán játszottam volna

A védekező középpályára visszatért spanyollal az fcbayern.de készített interjút. Ennek az első felét olvashatjátok most.

Martínez lett az első spanyol, aki felvehette a Bayern csapatkapitányi szalagját.


Gratulálunk Javi! Gladbachban először vezethetted kapitányként az FC Bayernt. Mikor értesültél erről?
Az edző a meccs előtti étkezésünk során mondta, hogy Jerome nem fog játszani. Hirtelen én lettem a legtapasztaltabb profi a keretben és így megkaptam a szalagot is. Nagyszerű érzés volt, nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy első spanyolként viselhettem a kapitányi szalagot. Soha nem fogom elfelejteni.

Csapatkapitányként másképp teljesít az ember a pályán?
Nem igazán. Az egyetlen ami más volt, hogy én választhattam térfelet, meccs közben nincs különbség. Egyébként is mindig sokat kommunikálok a csapattársaimmal, segítem, tüzelem őket. Számomra ez teljesen természetes.

Sajnos nem ünnepelhetted győzelemmel a csapatkapitányi debütálásodat.
Egyszerűen ez egy nehéz meccs volt, mint ahogy Gladbachban általában az szokott lenni. Természetesen nem a legjobb meccsünket játszottunk. Megéreztük pár játékosunk hiányát elől. Ennek ellenére jól küzdöttünk és megpróbáltunk legalább egy döntetlent kiharcolni. Tanulnunk kell a hibáinkból és tovább kell dolgoznunk.

Időközben már a hatodik szezonodat töltöd Münchenben. Az ember automatikusan több felelősséget vállal?
Már 29 éves vagyok, tizenegy éve focizok profiként. Természetesen az ember megpróbálja segíteni a fiatalabbakat, a tapasztalatait továbbadni nekik. Azt hiszem ez normális dolog. De ezzel nem vagyok egyedül. Van pár játékos, aki még régebb óta van itt nálam: Manuel Neuer, Thomas Müller, Franck Ribéry, Arjen Robben, Jerome Boateng…Mióta Jupp visszatért, újra a hatos pozícióban játszol. Milyen érzés volt visszatérni erre a posztra?
Örülök, hogy újra ebben a szerepkörben lehetek, nagyon jól érzem itt magam. Karrierem nagy részében is itt játszottam és olyan érzésem van, mintha soha nem a védelemben, hanem a védekező középpályán játszottam volna.

Négy évig a védelem közepén szerepeltél. Egyáltalán nem jelent problémát újra átállni a játékstílusodra?
Nem volt probléma. Természetesen egy pár részlet más, de néhány edzésgyakorlat után újra ritmusban vagy. A csapattársaim sokat segítettek. Az esetek nagy részében nálunk a labda és mi támadunk, ez a különbség ha valaki a középpályán, vagy a védelemben játszik. De még ez sem olyan nagy változás. Mind a védekező középpályán, mind a védelemben sokat kell a labda nélkül is dolgozni, kontrollálni a játékot, illetve az ellenfél kontratámadásait.

Úgy hangzik, mintha szívesebben játszanál hatosként, mint a védelem belsejében.
Nem tudok dönteni. Mindkét pozícióban jól érzem magam, mindkettő jól passzol a kvalitásaimhoz. Erre azt mondanám: Csapatjátékos vagyok, és ott akarok a csapatomnak segíteni, ahol szükségük van rám.

Az interjú második részét holnap, azaz csütörtökön publikálja a Bayern hivatalos oldala, természetesen mi is készülünk majd vele.

Az interjú második fele:

Javi Martínez: Nehéz lesz, de mi vagyunk a Bayern!

Javi Martínez az fcbayern.de-nek tett interjújának második felében az apasága által megváltozott életéről, Juppról és a PSG elleni mérkőzésről is nyilatkozott. Az idei szezonban át kellett esned pár megpróbáltatáson: Glasgowban egy erősen vérző sebed keletkezett, pár héttel ezelőtt pedig vállsérülést szenvedtél. Vannak még problémáid a válladdal?

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top