Bundesliga

Előzetes: Bayern – Hannover

Négy fordulóval a téli szünet előtt a gyenge müncheni mutatóval rendelkező Hannover látogat Münchenbe.

Bernat kiesése és Alaba korábbi sérülése miatt a korábban szintén bokaproblémákkal küzdő Rafinha is ott lehet a kezdőben. Csakúgy, mint a térdszalagproblémákkal küzdő, de fitt Lewa is.


⚽ Bundesliga, 14. forduló ⚽

? FC Bayern München – Hannover 96 

? 2017.12.02. szombat, 15:30 ?

? Allianz Arena (75.000)

A Bayern 28 bajnoki óta veretlen az Allianz Arénéban.


A kilencmeccses sikerszéria és a Mönchengladbach otthonában elszenvedett vereség után az egy évig másodosztályú Hannover ellen vehet sikeres főpróbát a PSG elleni meccs előtt a Bayern. Jupp egykori csapata jelenleg stabil középcsapatnak számít, 5 győzelem mellett 4-4 döntetlent és vereséget számlál, ez a tabella 10. helyére elég. Bár a legutóbbi három meccsükön nem tudtak győzni, azt megelőzően hazai pályán 4-2-re megverték az előző fordulóban a mennyből pokolba kerülő Dortmundot is. Idegenben is tisztes helyt áll a H96, 7 meccsen 2-2 győzelmük és döntetlenjük van, háromszor szenvedtek vereséget. Münchenben viszont hagyományszerűen kevés babér terem nekik, az egyetlen győzelmüket Huszti Szabolcsnak köszönhetik, aki anno még Olli Kahn kapuját vette be. Délután még kérdéses volt, de azóta állítólag Ribéry és Alaba is zöld jelzést kapott a kerettagságra, Müller pedig sérülése óta először lesz kezdőjátékos. Bár Jupp óva int mindenkit a Hannovertől, reméljük az Anderlecht és a Gladbach otthonában megszenvedett nehezebb találkozók után ezúttal egy hazai gálameccsre kerül sor.


? Közös múlt:

Összesen: 57 meccs, 40 győzelem, 7 döntetlen, 9 vereség | 157:57-es gólarány
A Bundesligában: 54 meccs, 37 győzelem, 8 döntetlen, 9 vereség | 148:53-mas gólarány
Hazai pályán a ligában: 27 meccs, 24 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség | 93:19-es gólarány

A Hannover a legutóbbi kilenc idegenbeli meccsét elveszítette a Bayern otthonában, sőt, 27 bajnokiból csak egyetlen egyet tudtak megnyerni Münchenben, 2006-ban épp Huszti Szabolcs szerezte az egyetlen találatot. Minden helyszínt figyelembe véve a Hannover legutóbb 2011-ben, azaz hat évvel ezelőtt tudott pontot csípni a Bayern ellen. Az utolsó Allianzban lejátszott meccs 2016-ban volt a frissen feljutó csapat ellen, Lewa egy és Götze két góljával 3-1-re tudtunk győzni.


? Érdekességek, statisztikák:

◼ Heynckes 1967 és 1970 között a Hannover játékosa volt, 86 Bundesliga meccsen 25 gólt szerzett.

◼ A Bayern az idei bajnokságban annyi vereséget szenvedett, mint tavaly az egész bajnoki szezonban (kettőt). Más kérdés, hogy Jupp átvétele óta hatból öt bajnokit nyert meg a csapat.

◼ A Bayern a legutóbbi 28 hazai bajnokiján nem kapott ki, az Allianz Aréna történelmében ez rekord, az Olimpiai stadionban 33 meccsesre rúg a veretlenségi csúcsszéria.

◼ Legutóbbi 30 feljutó elleni meccséből 29-et nyert meg a Bayern (96:18-as gólarány). Legutóbb 2010 augusztusában, a Kaiserslautern otthonában hullajtott pontot a rekrodbajnok. A hazai meccseket illetően a legutóbbi 19 meccsből 19 győzelem a mérleg.

◼ Jupp irányítása alatt a Bayern hazai pályán még veretlen, 13:0-ás gólarány mellett négy meccsből négyet meg is nyertek a bajorok.

◼ Robert Lewandowski 12 Hannover elleni bajnokin 10 gólt szerzett.

◼ Andre Breitenreiter, a Hannover edzője négy meccsből négyet veszített el a Bayern ellen, a legmagasabb vereséget is a rekordbajnoktól szenvedte el: 2015-ben a Paderbornnal kapott ki 6-0-ra.

◼ A szezon során egyik csapat cseréi sem szereztek annyi gólt, mint a hannoverieké, szám szerint ötöt.

◼ Martin Harniknak személyes negatívrekordja van a Bayern ellen, 13 meccsből egyet sem tudott megnyerni akutális csapatával (12 vereség, 1 döntetlen).





? Sajtótájékoztató:

Andre Breiteinreiter: Az egész őszi idény bizonyította, hogy eredményes focit is tudunk játszani. Távol áll tőlem csak úgy odaajándékozni ezt a meccset. Tudjuk ki az a Bayern, ki játszik náluk, de megmutattuk, hogy egyes napokon nagyon kellemetlenek tudunk lenni és talán meglepetést is okozhatunk. Természetesen mi vagyunk a világos parkolópályások és normális esetben kikapunk. Lehetséges, hogy nagy arányú vereséget szenvedünk, de lehetséges, hogy pontot szerzünk – miért is ne? Önbizalommal és optimistán utazunk oda, megpróbáljuk a legjobb teljesítményünket nyújtani. Természetesen figyelnünk kell, hogy kevés egyéni hibát ejtsünk, ha jó napot fogunk ki bármi lehetséges. Természetesen szükségünk lesz a szerencsére is elől, hogy hidegvérűen ki tudjuk használni az előttünk adódó kevés lehetőséget Mindennek össze kell jönnie, hogy pontot szerezzünk.

Jupp Heynckes: A Hannover gondozott focit játszik előre, nem lesz olyan könnyű meccs, mint ahogyan azt sokan gondolják. Ez egy kellemetlen és rengeteget futó csapat. | A sajtótájékoztató további részletei itt.


? Előzetes kezdők:

FCB: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha – Javi Martinez, Vidal – James, Müller, Coman – Lewandowski

H96: Tschauner – Sorg, Anton, Sané – Korb, Schwegler, Bakalorz, Ostrzolek – Harnik, Klaus – Füllkrug


? Hiányzók:

FCB: Neuer, Bernat, Thiago, Robben | Kérdéses: Alaba, Ribéry

H96: Pirmin Schwegler | Kérdéses: Martin Harnik, Ihlas Bebou


?‍Játékvezető:

Guido Winkmann lesz a meccs bírája, aki kiváló óment jelent a Bayernnek. Az irányítása alatt eddig lejátszott 12 meccsből 12-t nyertek a müncheniek, idén ez lesz az első megbízása a rekordbajnokkal. A legemlékezetesebb meccse egyértelműen a HSV elleni 9-2-es győzelmünk volt a részéről.


? Közvetítés:

15:30 Eurosport 2 élő


? Stream:

sport365.com (Soccer), Reddit streamgyűjtő


 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top