Bundesliga

Jupp: Müller kezdeni fog, talán Ribéry is ott lehet a keretben

A Hannover elleni szombati meccsen tér vissza a 28 éves támadó. A meccset az Eurosport2 is adja majd élőben.


Müller visszatéréséről: Talán már a Mönchengladbach elleni visszatérése is lehetséges lett volna, azonban nem akartunk kockáztatni. Ezen a héten újra a régi Müllert láthattuk, örülünk a visszatérésének.


Lewandowskiról: Lewandowskinak a térszalagjával vannak régóta problémái, de 100 százalékosan bevethető és Müller is ott lesz. Hogy melyik pozícióban, azt legkésőbb a kezdőrúgás után meglátják.


A terhelésről: A többi nemzetközi csapathoz hasonlóan gyakran vagyunk szerda-szombat-szerda ritmusban. Minden fájdalom kiszámítható, variáljuk a terhelést, változtatunk a dolgokon, hogy profitáljunk belőle. A terhelési tervet Peter Hermannal és az edzői stábbal mindig szorosan összeegyeztetjük.


A személyi helyzetről: Panasz nélkül, szuperul edzett, de még gondolkodom, hogy Ribéry ott legyen-e a keretben, a mai edzés után meglátom. Alabát is megnézem a záróedzésen, ha zöld jelzést kap, ott lehet velünk. Bernat egy sérülésből tért vissza, most az izmával volt gond, nem lesz velünk holnap. Thiago a válogatottban szedett össze egy sérülést és ez súlyosbodott el.





Rafinháról távozási szándékáról: Csak a médiából tapasztaltam a távozási szándékaival kapcsolatos spekulációkat. Magas értékkel bír a csapaton belül, még akkor is, ha nem mindig játszik. Ha alternatívára van szükségünk, Rafa tud bal és a jobboldalon is védekezni. Jövőre is rugalmasan kell tudnunk reagálni, Rafa bármikor játszhat kezdőként. Ha váltani akar – amit megértenék – biztosan megkeres majd engem.


A Hannoverről és az emlékeiről: A lányom ott született, így nekem és a feleségemnek természetesen különleges tapasztalatunk van ezzel a várossal, mindig nagyon szeretek ott lenni. Sportszakmailag nem annyira sikeresek, három ott töltött év után visszatértem Gladbachba. Alaposan tanulmányoztuk az ellenfelet, a 96 gondozott focit játszik előre, nem lesz olyan egyszerű, mint ahogy azt sokan gondolják, ez egy kellemetlen és egy rengeteget futó csapat.


Jamesről: Kedden edzhetett velünk először, de egyből végigdolgozta a teljes csapatedzést. Addig természetesen „piros lapot” kapott Müller-Wohlfahrttól. Készen áll holnapra.


Robbenről: Intenzív edzést végzett az edzőteremben, tegnap már futhatott is a szabadban. Nem akarok előrejelzést adni, talán hétfőn vagy kedden már a csapattal edzhet. A PSG elleni meccs szoros lesz neki. Természetesen már ég a láztól, ez egyértelmű.


A mai VB-sorsolásról: Pontosan nem vagyok képben, de azt hiszem Spanyolországot is kaphatjuk. Németország egy topcsapat, amely lenyűgöző kvalitásokkal játszik, ráadásul nagyszerű tehetségek vannak a tarsolyukban. Ez egy hihetetlenül versenyképes válogatottat eredményez.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top