Bajnokok Ligája

BL-nyolcaddöntő: Megvan a mezőny, hétfőn sorsolás

Február közepétől nagyon nagy meccsek várhatóak a BL-ben.

Bár a Bayern kedd este magabiztosan győzte le a PSG-t, az egymás elleni meccsek gólaránya miatt csak a második helyen jutott be a nyolcaddöntőbe. Mondhatnánk, hogy kár érte, ugyanis a csoportelsők között például ott van a jó formában lévő manchesteri kettős és a Barcelona is, Jupp visszatérésével azonban világosan látszik, nincs csapat, amelytől a Bayernnek rettegnie kellene, sőt, az idő haladtával (és a keret kiegészülése esetén) ennél csak jobb lesz a teljesítményünk.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kívánnánk akár egy gyengébb ellenfelet is csapatunknak, a cél ugyanis a továbbjutás és ennek érdekében nem bárkit, hanem konkrétan csak az éppen kihúzott ellenfeleket kell legyőznünk. A kalapok erőviszonyai egyébként viszonylag kiegyenlítettek, a csoportmásodikak között ott sorakozik a Chelsea, Juventus, Real Madrid trió is, így szinte biztos, hogy nem egy csúcspárosítást láthatunk a februári KO-meccseken.

A csoportkör kisebb-nagyobb meglepetései közé tartozik a Bayern számára általában kellemetlen ellenfélnek számító Atletico Madrid korai búcsúja, a tavaly még szárnyaló Monaco nyert meccs nélküli kizúgása és például a Dortmund leszereplése is. Ahhoz képest, hogy pár éve még a negyedosztályban vitézkedtek, a Lipcse egészen jól helyt állt, az Európa Ligában folytathatják a küzdelmet – csakúgy, mint a BVB.





1⃣ Csoportelsők:
Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Besiktas, Tottenham

2⃣ Csoportmásodikak:
Basel, Bayern München, Chelsea, Juventus, Sevilla, Sahtar Donyeck, Porto, Real Madrid

? Kikötés:
Az azonos csoportból, illetve országból érkezett csapatok itt még nem sorsolhatóak össze.

Nemzetiségi megoszlás szerint:
5 angol, 3 spanyol, 2 olasz, 1-1 német, francia, török, svájci, ukrán, portugál csapat.


Szavazás

Sorry, there are no polls available at the moment.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A csoportkör végeredménye” class=”out”]


[/toggle]
[/toggles]

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top